Cinema

Mutar cap a l’èxit

Arriba als cinemes ‘X-Men: Fénix oscura’, un nou film dels mutants de Marvel amb Michael Fassbender, James McAvoy i Sophie Turner

En aquests temps de sobrepoblació de superherois als cinemes, amb Vengadores: Endgame a punt de batre el rècord absolut de taquilla d’Avatar després de nou anys, arriba al cinema X-Men: Fénix oscura, l’altra gran franquícia basada en còmics de Marvel i protagonitzada per un equip d’humans amb superpoders. Stan Lee, que ens va deixar fa set mesos, i Jack Kirby, mort el 1994, són els creadors dels còmics originals de totes dues franquícies, que culminen als cinemes en poques setmanes de diferència. X-Men tornarà al 2020, però amb una renovació total de personatges i càsting.

Tot i compartir Stan Lee com a productor executiu, X-Men: Fénix oscura és una producció de Twentieth Century Fox, en col·laboració amb Marvel (Avengers: Endgame és de Disney). Bryan Singer va marcar l’estil de la saga en els dos primers films, estrenats el 2000 i el 2003, i després van venir X-Men: La decisión final (2006), X-Men: Primera generación, X-Men: Días del futuro pasado (2014) i X-Men: Apocalipsis (2016). Els dos darrers van ser dirigits de nou per Bryan Singer, però Fénix oscura està dirigit pel guionista britànic Simon Kinberg, que debuta darrere la càmera. Els mutants habituals, interpretats per James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence i Nicholas Hoult, actuen en un projecte que incorpora dues estrelles femenines: Jessica Chastain i Sophie Turner, la intèrpret de Sansa Stark a Juego de tronos i principal protagonista en aquesta pel·lícula. La presència femenina augmenta significativament al cinema de superherois (Wonder Woman, Capitana Marvel...), i la saga X-Men no vol quedar enrere en aquests temps d’apoderament de les dones.

Sophie Turner interpreta Jean Grey, que va estar a punt de morir en una missió a l’espai en què va ser ferida per una misteriosa força còsmica que la fa més poderosa que ningú, però també més inestable. Fora de control, Grey fa mal a qui més estima, i els X-Men es veuen obligats a enfrontar-se a un dels seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona