Música

festivals d’estiu

miquel riera

Cap excusa per no sortir

L’oferta dels festivals d’estiu, en tots els gèneres, és més extensa que mai, aquest 2019, amb més de dos-cents cicles

Més de dos-cents festivals i cicles, en tots els gèneres possibles, conformen l’oferta d’aquest estiu del 2019, més extensa que mai i que els lectors trobaran perfectament detallada en l’apartat d’agenda d’aquest producte especial d’El Punt Avui, que també ha crescut seguint el ritme de les propostes estiuenques.

Es tracta de cicles i festivals de tota mena i mida, repartits arreu del territori de Catalunya i els Països Catalans. Més de dues-centes propostes amb centenars de concerts i espectacles de teatre i dansa programats, des d’aquest mes de juny fins al mes de setembre, són l’excusa perfecta per no quedar-se a casa i gaudir, com mai, d’un dels períodes de l’any més atractius.

Són cicles i festivals que s’allarguen al llarg de l’estiu, o que només duren un dia, o una setmana, i que ja no només se celebren a les zones turístiques, sinó que s’escampen arreu del país. Una oferta cultural de pop, rock, música electrònica, jazz, blues, música clàssica, música tradicional, circ, teatre, noves creacions... que mostra que la vitalitat del país, malgrat els temps complexos que políticament vivim, no decau, tot al contrari, és més viva que mai. I la prova és que moltes de les iniciatives no són públiques, sinó que provenen del sector privat.

Entre l’oferta destaquen, com és habitual, els grans festivals: el Grec de Barcelona, el de Peralada, el de Cap Roig, el Porta Ferrada i el de Pedralbes, amb el Sónar de Barcelona que enguany se celebra en ple mes de juliol. Però l’oferta d’aquests grans festivals, els que tenen molt ressò mediàtic, és només una petita part de les propostes, moltes de les quals innovadores i atractives, i no només per als més joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona