Altres

El Patio porta la llum a la presó de Wad Ras

Fa quinze anys que l’associació La Penyora Cultura du a terme un festival estival únic en la seva espècie. No només perquè és altruista i defuig d’oferir una oferta musical en un entorn privilegiat, com marca la tendència. És El Patio i cada any té lloc en algun dels centres penitenciaris de Catalunya i incorpora tota mena de varietat de formes d’expressió artístiques i culturals com la dansa, el teatre, la cançó, xerrades i col·loquis.

Per a aquesta quinzena edició la presó triada és Wad Ras, a Barcelona, l’últim centre de reclusió urbà que queda (deixarà d’existir el 2025) i que només té dones. Per això un dels lemes és “La veu de la presonera, última veu entre les veus”. “Allà hi portarem, un cop més, el nostre missatge d’alegria i fraternitat amb la certesa que les emocions restaran a flor de pell tant pel que fa a les internes, que les dones són més participatives que no pas els homes, com pels participants”, destaquen els directors Consol Ribas i Lluís Llamas.

“Els artistes i els tècnics participants deixen el seu treball quotidià i són el motor de la proposta, tot mostrant que existeix un món millor on totes les persones han de gaudir de les mateixes possibilitats de futur pel sol fet de néixer”, remarquen.

Concretament, aquest any participen a l’espectacle Inès Díaz (dansa oriental), Toni Cors (màgia), El Cigarrito de Después (rumba), Amparo Parra (poesia i ritmes caribenys), Ovidi Lorente i Guillem Gispert (humor gestual), entre altres artistes. Presentaran les actuacions Ester Bertran i Montse Lorenz. Pel que fa l’equip tècnic, aquest es compon per Toni Cors, Lluís Valentí, Dídac Rodríguez i Gabi Martínez.

El festival tindrà lloc avui a la tarda al menjador de la presó barcelonina. La majoria d’artistes que repeteixen participació destaquen que El Patio és una “experiència recíproca, perquè per molt que tu donis elles et donaran més”. “La cultura és una eina de reinserció, una porta de llum a la llibertat”, van subratllar ahir a la roda de premsa de presentació que va tenir lloc al restaurant La Penyora.

La conselleria de Justícia de la Generalitat va guardonar El Patio el 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de llibres i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran