Música

jardins de pedralbes

david castillo

Planetàrium

El Festival de Pedralbes és una còpia d’alguns que s’han fet a l’Empordà: grups i solistes coneguts per a un públic amb poder adquisitiu i grans estrelles. Cal afegir-hi l’entorn –ningú ha fet res més interessant a l’antiga residència catalana del Caudillo–, els jardins són formidables a l’estil francès –amb granotes i tot als estanys–, i tot destaca per l’amabilitat i el tracte exquisit. Ningú diria que som al país que som.

Les estrelles d’ahir i avui es complementen amb uns teloners que convé veure pels escenaris dels jardins abans de l’hora del començament. El plantejament és eminentment eclèctic i postmodern: si agrada per què cal tenir prejudicis? Aquest any tenim de tot: des d’una estrella de la bossa nova com Gilberto Gil fins a propostes que engloben estrelles de mig segle, des dels mítics californians Beach Boys fins al no menys singular Woody i la seva Nova Orleans Jazz Band, dirigida pel director musical Eddy Davis. Generacionalment l’espectre s’obre com un vano: l’habitual als nostres escenaris Diego El Cigala –que sempre canta igual i diferent alhora–, Joan Dausà, Los Planetas, el nigerià Jacob Banks i Corinne Bailey Rae precedits per Caïm Riba, Izal, uns Gipsy Kings liderats pels seus fundadors Nicolas Reyes i Tonino Baliardo, Giorgio Moroder, Ana Belén, Ramon Mirabet, l’inigualable Giorgio Moroder, el guitarrista i cantant Christopher Cross –que va fer història amb el seu àlbum debut el 1980 amb cinc premis Grammy i que tots vam ballar als anys vuitanta–, el bluesman Gary Clark Jr., el soul elegant de Joss Stone i la seva colossal banda africana, el retrobament cèltic entre el gallec Carlos Núñez i els irlandesos The Chieftains, el viatge melòdic de De Broadway a Hollywood, el concert en tres dimensions del llegendaris Kraftwerk, Juanes, Il Divo i, entre d’altres, Roger Hodgson, que recuperarà de nou els temes clàssics de Supertramp amb el seu característic falset. Després de les actuacions a petar de Carla Bruni en la inauguració, de la diva Mariah Carey i de la Gala de Étoiles i Solistes de l’Òpera de París, que va reunir els millors talents de la companyia de ballet més cèlebre del món, L’Òpera Nacional de París, el Festival Jardins de Pedralbes ens oferirà unes nits agradables per poder deixar el cervell en blanc i escoltar lluny del remor de la ciutat. (David Castillo)

FESTIVAL JARDINS DE PEDRALBES
Fins al 13 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia