Arts escèniques

grec

JORDI BORDES

Oest Llunyà

El viatge del Grec porta els espectadors a Austràlia i Amèrica. L’interès del director artístic, Cesc Casadesús, és conciliar les propostes noves amb noms que no són reconeguts a Barcelona però avalats pel seu talent i trajectòria internacional. També poder creuar artistes de les dues bandes del mapa. Per això, per exemple, hi ha una coproducció entre La Gleva i La Mama Theater, de Nova York. El Grec aquest any agafa embranzida i arrenca abans, un altre cop a l’ombra del solstici d’estiu. La primera nit del festival, moment de trobada entre públic i artistes, promet emocions en clau de música contemporània. La protagonitzen el quartet de San Francisco Kronos Quartet, joves talents de l’Esmuc i l’artista visual Alba G. Corral. Abans de l’actuació de l’amfiteatre Grec, hi haurà actuacions d’alumnes de l’Esmuc, als jardins (a partir de les 19.30 h).

El Grec viatja també per nous espais. Per exemple, una proposta lúdica (en forma de castell inflable) es traslladarà a la Sala Oval del MNAC (amb una idea impulsada pels coreògrafs Dana Caspersen, William Forsythe, Joel Ryan). Per als espectadors més fidels del festival, tres perles: Peeping Tom tanca la seva trilogia (Kind, al TNC), torna Ivo van Hove amb una altra peça monumental (Tan poca vida, comparable a la seves Tragèdies romanes, segons Casadesús) i Isabelle Huppert proposa un monòleg carregat de tensió dirigit per Bob Wilson (Mary said what she said). El teatre arriba rodolant com les boles d’herba seca del desert. Sorprendrà i és punxeguda.

FESTIVAL GREC
Del 25 de juny al 31 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú