Arts escèniques

La dansa que sana i cohesiona

El festival Girona en Moviment reunirà, del 4 al 7 de juliol, grans ballarins, que actuaran altruistament per Oncolliga

El festival dirigit pel ballarí David Rodríguez inclou dues gales i un espectacle amb el grup Port Bo

La segona edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment , organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, reunirà del 4 al 7 de juliol prop d’una trentena de destacats ballarins, la majoria talents catalans repartits per companyies d’arrel del món, que també estaran acompanyats en aquest “espai de diàleg i intercanvi” per altres ballarins de diverses nacionalitats. Tots participaran de manera altruista en el festival impulsat i dirigit pel ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez, exsolista de la companyia alemanya Gauthier Dance. El setembre passat, la primera edició de Girona en Moviment va tancar amb un gran èxit de públic i una recaptació neta de 10.000 euros que Oncolliga va destinar al seu projecte Guapes i Valentes , per a les dones que han perdut els cabells durant els tractaments contra el càncer.

David Rodríguez va presentar ahir el segon Girona en Moviment a l’Ajuntament de Girona –que, com la Diputació, dona suport al festival–, acompanyat per la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, i per la regidora Eva Palau, que va destacar l’entusiasme de tots els implicats en aquest “gran projecte” artístic i solidari que, com va remarcar Rodríguez, vol servir també per “apropar la dansa a la ciutadania” i “ser un aparador del fantàstic talent dels artistes d’aquest país”. Per experiència pròpia, Rodríguez sap que “queda molta feina per fer per donar oportunitats laborals dignes als ballarins catalans i que no hagin de marxar a l’estranger”.

Després de l’èxit assolit l’any passat per la gala central del festival, en aquesta edició s’ha decidit organitzar dues gales Catalunya dansa contra el càncer, que tindran lloc el dissabte 6 (20.30 h) i el diumenge 7 de juliol (19 h) al Teatre Municipal, amb entrades que van de 18 a 30 euros. Una hora abans de cada gala hi haurà una xerrada prefunció en què s’informarà el públic sobre “tot el que hi ha darrere de l’escenari”: els protagonistes de cada espectacle i les coreografies que hi presentaran, algunes de prestigiosos creadors internacionals i altres de joves talents emergents que es veuran per primera vegada a Girona. El festival també estrenarà una producció pròpia: l’espectacle Mare, vull ser pescador, que es podrà veure a l’auditori de La Mercè el dijous 4 de juliol (21 h, 20 euros) i en el qual els ballarins David Rodríguez, Luke Prunty i Paolo Giglio posaran en escena les aventures i les històries d’amor de tres pescadors catalans amb coreografies originals i la música en directe del grup d’havaneres Port Bo. Després de l’espectacle, s’oferirà un cremat al claustre de la Mercè.

El festival s’obrirà el mateix dia 4 a la Mercè amb la conferència Meditació, la dansa interior que sana, a càrrec de Gerard Arlandes –ahir es va insistir molt que la dansa és bona per a la salut i per a la cohesió social–, i els dies 5 i 6 tindran lloc a la plaça Catalunya espectacles i tallers de tots els estils –balls en línia, zumba, dansa del ventre, claqué, etc.– i per a tots els públics.

A més, s’han organitzat cursos i tallers al pavelló de Fontajau, on el dia 5 tindrà lloc la jornada de dansa clàssica, el dia 6 la de contemporània i el dia 7 la del benestar, amb classes de tai-txi, ioga i pilates, a partir de 10 euros la sessió. El dia 7 al migdia tindrà lloc al saló del Teatre Municipal un taller infantil gratuït, amb inscripció prèvia. També es convida les escoles de dansa a col·laborar amb el festival, aportant-hi 60 euros, i a canvi els seus alumnes aconsegueixen diversos avantatges en els espectacles, cursos i tallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència