Arts escèniques

Com si fos el ‘twister’

Un projecte europeu dona eines als mestres per introduir la dansa a l’aula

L’aplicació adreçada als mestres de primària estarà disponible en sis idiomes, un dels quals el català

El Mercat de les Flors ha participat en un projecte europeu que, a partir del curs vinent, es podrà utilitzar a les escoles de primària. Liderat pel Ballet Nacional de Marsella, també han intervingut equipaments de Roma, d’Amsterdam i el Mercat de les Flors de Barcelona. L’objectiu era construir una aplicació disponible per a tauletes i telèfons mòbils que puguin utilitzar els professos a les aules i que ajudi a normalitzar la dansa en l’horari lectiu. Aquesta aplicació convida a descobrir el cos i el moviment sempre mitjançant el joc i proposant desafiaments d’uns centres cap als altres. Montserrat Ismael, que col·labora amb Judit Bombardó en l’àrea pedagògica del Mercat de les Flors, accepta el símil i diu que “és com jugar al twister” amb alumnes d’altres països.

Map to the starts s’ha desenvolupat en un treball compartit els dos darrers anys entre un equip pluridisciplinar. La Unió Europea ha finançat aquest treball, que es podrà utilitzar un cop el mestre farà la demanda als diferents centres col·laboradors. Avui, l’aplicació (pensada per a aules de 8 a 12 anys). Editada en sis idiomes, (francès, anglès, italià, holandès, castellà i català) aquesta eina digital proposa una sèrie de recorreguts didàctics innovadors, que permeten que, amb la dansa, es desenvolupi la creativitat de l’infant i s’estableixin intercanvis culturals amb altres escoles d’Europa. Coreògrafs i pedagogs han desenvolupat una trentena de propostes didàctiques per a què s’apliquin a l’escola.

En el cas de Barcelona, es va anar construint unes eines a partir de les propostes de les coreògrafes Lipi Hernández i Àngels Margarit i testant-les amb dos centres de Barcelona (que són assidus a les accions del Mercat de les Flors) i altres de fora de la capital que ja tenen la dansa integrada com a currículum escolar. L’objectiu és que la dansa pugui utilitzar-se per a diferents matèries. Bàrbara Raubert, Mara Maso i Sònia Fernàndez formaven part a Barcelona del projecte Map to the starts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia