Música

Crònica

música

L’onada del Clownia

La ciutat somiada pels Txarango, que porta el nom de Clownia, viu aquest cap de setmana la seva efímera vida. Malgrat que és efímera, el Clownia transforma, comparteix, emociona, educa, i fa sentir i viure durant aquests quatre dies intensos des de Sant Joan de les Abadesses.

I els habitants d’aquesta ciutat ho saben bé. Aquesta és la 6a edició i des de ja fa moltes setmanes, van fer que del cartell en pengés l’etiqueta de complet. Són 5.000 persones que aquests dies es desplacen al poble del Ripollès i habiten la ciutat de Clownia. Són persones de gairebé totes les edats, i és que el festival gaudeix d’un dels públics més intergeneracional de Catalunya.

El Clownia acull en aquesta edició la majoria de grups en millor forma de l’escena musical catalana. Entre dijous i divendres han passat pels diferents escenaris del festival músics com Lildami, Pupil·les, Judit Neddermann, la Suu o Joan Garriga.

Però va ser la nit del divendres que va esdevenir el punt àlgid del festival. A partir de 2/4 de 9 del vespre van pujar a l’escenari principal el cantautor Joan Dausà, que viu un dels seus moments més dolços; els extraordinaris Oques Grasses; Buhos, en plena gira de comiat temporal; els Doctor Prats amb la seva fórmula explosiva, i finalment les valencianes Mafalda, amb el seu rock dur combatiu i feminista.

Va ser durant el concert d’Oques Grasses quan més públic es va concentrar davant l’escenari per penetrar de ple en l’imaginari oquístic que han anat construint els osonencs. Combinant temes del seu darrer treball amb els seus hits històrics, el públic va cantar des de la primera a la darrera lletra de totes les seves encomanadisses cançons.

Enmig de l’onada de calor extrema, que ha obligat els organitzadors a implementar mesures per combatre l’elevada temperatura, el Clownia també compagina l’activitat musical amb les actuacions de circ i els racons per la reflexió i el coneixement. Així, s’han pogut veure les acrobàcies dels massais Mighty Jambo, la pallassa Mireia Miracle o ioga a l’aire lliure, i també, l’espai Consciència ha acollit xerrades i tallers sota el paraigua amb el nom d’El capitalisme mata el planeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda