Arts escèniques

Més poesia que mai

Clara Peya, Pau Riba, Albert Pla i Pascal Comelade, entre els artistes que actuaran en el festival Poesia i + entre el 4 i el 14 de juliol al Maresme

Dos nous espais: la Casa Coll i Regàs, a Mataró, i l’església del Carme, a Caldes d’Estrac

El festival Poesia i + 2019 , que organitza la Fundació Palau Centre d’Art de Caldes d’Estrac, aposta enguany pel talent jove, per obrir el festival des de la poesia cap al treball en diferents registres i per acostar-se al patrimoni arqueològic de la comarca. El festival se celebrarà entre els dies 4 i 14 de juliol i tindrà lloc a Caldes d’Estrach, Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius.

“Sense deixar d’atendre els clàssics i els nostres mestres, hem volgut donar espai als poetes més joves, com en el recital dels guanyadors del premi Francesc Garriga”, asseguren els organitzadors, que creuen que, “sens dubte, Palau i Fabre hauria signat aquesta aposta per la joventut i el futur”.

El festival també s’ha volgut fixar en l’àmbit de la música i l’experimentació vocals, amb artistes reconegudes com ara Mariona Sagarra i joves com ara Tarta Relena. “Sense la veu, la literatura seria una abstracció sense arrels”, afirmen en el programa.

Per continuar reivindicant el Maresme –“lliure, tropical i amb molts d’encerts”, afirmen–, el festival ha incorporat dos nous espais: la Casa Coll i Regàs, a Mataró, i l’església del Carme, a Caldes d’Estrac.

El festival reafirma també la seva aposta pels nous formats, com ara en l’acció-instal·lació de l’artista Carlos Bunga, que des de la suma de les arts, música, dansa i poesia, proposarà redescobrir el parc de Can Muntanyà.

Amb la imatge del festival, una cama amb un tatuatge, els organitzadors volen retre homenatge, afirmen, “a la intimitat i al compromís que cadascú té amb si mateix/a cap a la poesia”.

Pel que fa a la programació , el festival s’obrirà el dia 4 a la plaça de la Indústria de Canet de Mar amb la presentació de Flors que hi foren, el primer disc de Vladivostok, el projecte de la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila. A l’escenari els acompanyaran la banda Vàlius, que també ha col·laborat en el disc. Tancaran aquest primera nit del festival el músic Pascal Comelade i el poeta Enric Casasses, en l’únic concert que tenen previst oferir aquest any.

Poesia i + tancarà edició el 14 de juliol al parc de Can Muntanyà, on es podrà resseguir l’acció-instal·lació de Carlos Bunga, i escoltar les propostes musicals del duo Tarta Relena, una de les sorpreses recents del panorama musical català i del cantautor asturià Rodrigo Cuevas.

Entremig hauran actuat Ivette Nadal i Caïm Riba, Pau Riba, Blanca Llum Vidal i Sara Fontán i Mireia Rivas i s’haurà fet la Nit de Poetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona

Un fons únic i un còmic propi

Ripoll