Cinema

Un estiu diferent

Roden a Blanes i Lloret de Mar ‘Libertad’, una pel·lícula que tracta sobre la descoberta de l’amistat i la llibertat a l’adolescència

És el debut com a directora de Clara Roquet, guionista d’‘Els dies que vindran’

L’estiu és un dels períodes més propicis pels rodatges. I tot just acaba de començar. Sense anar gaire lluny, durant sis setmanes diferents localitzacions de Catalunya, d’entre les quals destaquen Lloret de Mar, Blanes, Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona, Sitges i Vilanova i la Geltrú, seran l’escenari del rodatge de la pel·lícula Libertad.

Es tracta de la primera pel·lícula com a directora de Clara Roquet, guionista amb una destacada trajectòria amb títols com Petra, Els dies que vindran i 10.000 Km (Biznaga de Plata a la millor guionista novell i premi Gaudí al millor guió juntament amb Carlos Marques-Marcet), i també com a realitzadora de curts com El adiós i Les bones nenes.

Abans del començament del rodatge, que ja està en marxa, aquest projecte va ser seleccionat al Mediterranean Sundance Lab i als mercats internacionals Mia Market, a Roma, i el Fòrum de Coproducció Europa-Amèrica Llatina associats al Festival de Sant Sebastià, en què Libertad va guanyar el premi ART-Kino.

Maria Morera i Nicolle García són les dues joves actrius protagonistes que debuten davant les càmeres. Però no estaran soles, perquè hi haurà intèrprets de la categoria de Vicky Peña, Nora Navas, Maria Rodríguez Soto, David Selvas, Óscar Muñóz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand.

Amistat i llibertat

Pel que fa l’argument, aquest gira al voltant de la família Vidal, que passa les últimes vacances amb l’àvia Àngela, que pateix la malaltia d’Alzheimer força avançada. Per primera vegada a la vida, la Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc: els jocs dels nens li semblen ridículs i les converses d’adults encara li van grans. Però tot canvia amb l’arribada de la Libertad, la filla de 15 anys de la Rosana, la dona colombiana que cuida l’Àngela. Rebel i magnètica, Libertad es converteix en la porta d’entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que representa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

Lastor Media, Avalon PC i la belga Bulletproof Cupid produeixen el film, amb la participació de TV3, Media, ICAA, TVE i Movistar+.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS