Arts escèniques

El repte del Grec

El festival promou accions específiques per al públic a partir dels 13 anys, amb la voluntat que es facin seva bona part de la programació

Una jornada professional reflexionarà sobre com connectar arts escèniques i joventut

L’equip artístic del Grec manté l’esforç per aconseguir tot un repte: que el públic adolescent i jove es faci seva bona part de la programació. Per aquest motiu, dijous al vespre van muntar una festa en què es donava el tret de sortida oficial a unes trobades (que reben el nom de “desafiaments”) i que permetrà connectar joves, des dels 13 anys, amb artistes com Parking Shakespeare i Els Pirates (17 de juliol) i La Fura dels Baus (18 de juliol). Dijous passat, amb el programa de comiat d’Adolescents Icat es va donar per iniciada una activitat que també va comptar amb la batucada dels Somsó, una actuació específica del grup José y sus Hermanas (Los bancos regalan sandwicheras y chorizos i Arma de construción masiva) i un breu concert de Roba Estesa. Els organitzadors calculen que uns 800 joves es concentraran al llarg de tota la festa al Pati de les dones del CCCB. Segons el Grec, fins a 15 títols respondran molt bé als interessos del públic més jove, que s’hi sentirà interpel·lat. Alguns d’ells, se’ls convida a conèixer muntant experiències perquè és un públic participatiu.

El Grec ha duplicat els esforços. S’ha dissenyat una acció específica en diferents formats: al mes de juny se’ls va convocar a tres assajos oberts per conèixer les obres durant el procés de creació; i el 16 de juliol (Intersections, de la companyia Obskené) i 19 de juliol (Oi Néoi ‘Els Nous’, de Constanza Brncic i Albert Tola) hi ha programades postfuncions amb Agost Produccions. L’altre esforç ha estat detectar els grups de joves que podrien interessar-se d’aquesta programació. Per això se’ls ha anat a buscar a equipaments com poden ser els Espais Joves o els casals de la ciutat.

La preocupació de molts programadors pel públic jove (recurrent des de fa anys com ho demostra que ja Ricardo Szwarcer va voler presentar-los una programació atractiva amb el seu Fast Forward, també al CCCB, el 2008) també fa que es provi d’establir xarxes de treball. Per això hi ha convocada una jornada professional (hi ha una setantena d’inscrits) en què es diran quins són els models d’èxit de relacionar el teatre amb els joves, a través de canals com els de l’educació, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA