Arts escèniques

Crònica

cap roig

Maluma i les seves ‘babies’

El colombià Maluma va estrenar divendres a la nit el Festival de Cap Roig buscant en tot moment la complicitat del públic, que amb les grades gairebé plenes –les entrades costaven entre 130 i 230 euros– va respondre desacomplexadament a les crides que feia per moure els malucs. Així, acompanyat per dotze ballarines amb les seves ineludibles coreografies sexis –que van fer suar les noies la poca roba que duien–, va reclamar que durant les dues hores de concert no faltés el perreo i la bulla.

Maluma, considerat el rei malote del reggaeton i lligat sempre a la polèmica pel caràcter masclista d’algunes de les seves lletres, es va mostrar en canvi molt humil i agraït de poder actuar en un escenari tan íntim com el d’aquest eclèctic festival. El cantant, que a l’octubre omplirà el Madison Square Garden de Nova York, va pronunciar perfectament en català el topònim Cap Roig –no tots els artistes que hi passen són capaços de fer-ho– i també va utilitzar el català per demanar al públic que s’ho passés “de puta mare”, per donar les gràcies diverses vegades i per assegurar taxativament: “Us estimo molt”. “Aquest és el meu penúltim concert després d’un mes i mig de gira per Europa i abans de poder tornar a casa. I estic agraït de poder veure-us les cares”, va dir. El xou va començar amb Mala mía, per continuar després amb Corazón, Vente pa cá (el hit que ha enregistrat amb Ricky Martin) i Chantaje, en què la veu de Shakira va ser substituïda per la seva vocalista, amb qui també va interpretar apassionadament Créeme. Aquesta va ser una de les interpretacions tendres de la nit, juntament amb la cançó Marinero i, sobretot, el moment en què Juan Luis Londoño –que és com es diu el noi– va fer sortir a l’escenari el seu pare per donar-li les gràcies i dir-li que l’estima.

No van faltar en el repertori el seu últim senzill 11PM, Sin contrato, Hola señorita, i evidentment la polèmica Cuatro babys, que sembla que ell mateix ja es pren a tall de broma. “No ho esteu enregistrant, oi?”, va preguntar rient. Com a contrapartida, l’enganxosa HP, que també es pot interpretar com un himne a l’apoderament femení, i un final de traca amb els esperats bisos: Felices los cuatro i Carnaval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat