Arts escèniques

Premi als ‘àngels’ amb polèmica

Els Butaca distingeixen ‘Àngels a Amèrica’, però Selvas declina el guardó per les crítiques rebudes

Pere Arquillué i Clara Segura han guanyat els premis a millor actriu i actor de la 25a edició

La producció del Teatre Lliure Àngels a Amèrica, va ser distingida ahir amb el premi Butaca al millor muntatge teatral, però a la gala celebrada al Mercat de les Flors, el seu director, David Selvas, va declinar el premi a causa de la polèmica que va generar en el moment de l’estrena el fet que un personatge negre de l’obra original de Tony Kushner fos interpretat per un actor blanc. David Selvas es va mostrar satisfet del premi, però el va declinar. Un dels intèrprets de l’obra, Pere Arquillué, va rebre el premi al millor actor. Àngels a Amèrica era, amb vuit nominacions, l’espectacle favorit als premis Butaca, que celebraven la seva 25a edició.

En un palmarès molt repartit, la gala d’ahir va distingir amb premis importants tres espectacles més. Una gossa en un descampat (Sala Beckett-Grec 18) va guanyar el premi al millor muntatge de petit format, el de millor direcció, per a Sergi Belbel, i el premi Butaca Fundació SGAE al millor text, de Clàudia Cedó.

La ‘gàbia’ i Brecht

La jaula de las locas (Nostromo Live), que partia amb sis nominacions, va guanyar els guardons al millor musical, actor de musical (Àngel Llàcer) i vestuari (Míriam Compte). La bona persona de Sezuan, una obra de Bertolt Brecht dirigida per Oriol Broggi a la sala gran del TNC, era la segona obra més nominada (finalista a set premis) i es va endur el de millor actriu, per a Clara Segura; millor actor de repartiment, per al mallorquí Toni Gomila, i el de disseny de llums, per a Pep Barcons.

Els jocs florals de Canprosa (TNC), de Santiago Rusiñol, partia també amb set nominacions i finalment es va endur els premis a la millor actriu de musical (Anna Moliner) i millor escenografia (Laura Clos Closca).

Pere Arquillué, que ja havia rebut el premi de la Crítica al millor actor per aquest paper, és l’únic supervivent del muntatge d’Àngels a Amèrica que va inaugurar la sala Tallers del TNC, el 1996. Estava dirigida per Flotats i va guanyar el premi Butaca al millor muntatge teatral en la tercera edició (1997) d’uns premis que originàriament també premiaven pel·lícules. Actualment atorguen 25 premis i, a més dels esmentats, destaquen també els de dansa, dominats enguany per l’espectacle Pasionaria (La Veronal-Mercat de les Flors-Grec 18), que ha obtingut els premis a millors muntatge de dansa, coreografia (Marcos Morau) i intèrpret femenina (Ariadna Montfort). Pol Jiménez ha guanyat el premi al millor intèrpret masculí de dansa per La oscilante.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona