Música

El Sónar tira endavant

Els organitzadors remunten la crisi més gran que ha tingut el festival en 26 anys

El jutge Santiago Vidal, del jutjat social 27 de Barcelona, ha desestimat prohibir la contractació d’empreses externes per muntar els escenaris del Sónar , tal com sol·licitaven un grup de treballadors en vaga, en considerar que això generaria “perjudicis irreparables”. La resolució assegura que “exercir legítimament el dret de vaga d’uns quants mai no pot posar en perill la viabilitat del lloc de treball de molts altres treballadors, que també mereixen la tutela dels tribunals de justícia”.

El Sindicat de Riggers no aixecarà la protesta i afirma que Fira Barcelona tindrà dificultats per muntar grans esdeveniments sense ells. Els muntadors recorden que “el judici real” per saber si s’ha vulnerat el seu dret de vaga serà al setembre i lamenten la manca de suport de l’Ajuntament i del govern.

L’alcaldessa Ada Colau va declarar al respecte que “s’ha de respectar el dret de vaga però també s’ha de fer tot el possible perquè es pugui celebrar el Sónar”, cosa que en principi està, ara sí, garantida.

Els directors del Sónar van assegurar que s’han sentit “sols” davant “la pitjor crisi” de l’esdeveniment en 26 anys i han demanat als gestors de Fira Barcelona garanties que no es repetirà una situació similar. “Estem vius i hi ha festival”, van proclamar Ricard Robles, Enric Palau i Sergio Caballero. Però també es van preguntar “on eren els responsables que podien desactivar el conflicte laboral” amb el col·lectiu de riggers. Un conflicte que ha complicat la celebració de la mostra i que, segons els directors, ha tingut afectació els últims dies en la venda d’entrades en l’àmbit estatal.

Un cop anunciat que el festival arrencarà dimecres amb el Sónar+D, Robles va plantejar la “reflexió obligada” sobre si era “necessari” que la resolució arribés “in extremis” i a través d’un jutge. “On eren els responsables que podien desactivar la crisi?”, es va demanar.

Caballero va enviar un missatge sobre la continuïtat del festival a Barcelona. “Som d’aquí. No tenim ganes de donar a ningú altre la capitalitat del Sónar, però volem que es garanteixi l’entorn per fer el que fem”, va advertir.

Finalment, els tres directors van insistir que troben “legítima l’estratègia i la reivindicació dels riggers en vaga”, però que el festival s’havia de fer perquè, a més dels vint riggers, “també hi ha el dret d’altra gent a treballar en el Sónar”, que es calcula que són 3.600 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA