Cinema

Concentració contra el rodatge de Woody Allen a Sant Sebastià

Una seixantena de persones protesten contra el turisme i el director novaiorquès

Els manifestants troben contradictori que l’Ajuntament aculli Allen i al mateix temps presenti una campanya contra les agressions masclistes

Prop de 60 persones han protestat aquest dimarts a Sant Sebastià en contra del rodatge a la ciutat de l’última pel·lícula de Woody Allen, amb l’argument que genera un creixement turístic “nociu” i també per les acusacions d’abusos sexuals contra el director per part de la filla adoptiva de la seva exdona.

Els participants, que havien convocat la manifestació per ahir, però que l’han endarrerit un dia per coincidir amb el rodatge de la pel·lícula en la badia de la Concha, han exhibit banderes feministes, ikurriñes i cartells amb missatges contra el turisme i contra el cineasta novaiorquès.

La concentració l’han convocada set col·lectius: els feministes Groseko Asanblada Feminista, Medeak i Donostiako Bilgune Feminista, Ernai –les joventuts de l’esquerra aberzale– i organitzacions com a Hotel+Ez, Garaipen i la plataforma Bizilagunekin.

La protesta finalment no ha coincidit amb el rodatge a la platja, que ha conclòs més de dues hores abans. Tot i així, els concentrats s’han quedat al lloc durant una mica més de mitja hora, repartint pasquins i corejant consignes com “Donosti no es ven” o “Woody Allen, fora”.

A les pancartes s’hi han llegit missatges com No catifes vermelles als agressors o El teu turisme, la meva misèria, entre altres.

Els convocants rebutgen en el seu manifest “les ajudes i el tracte de favor atorgades des de les entitats públiques a Mediapro i Woody Allen per dur a terme aquest projecte”. A més, reclamen “transparència” perquè els donostiarres “coneguin totes les dades i vicissituds que envolten a aquest projecte”.

“Exigim la supressió de tota iniciativa encaminada a incrementar l’afluència turística a la nostra ciutat”, sostenen els signants. També demanen a més que s’“elimini el pressupost públic destinat a la promoció turística”, perquè la ciutat “ja ha sobrepassat la seva capacitat de càrrega turística sostenible”.

Les organitzacions convocants denuncien que s’hagi fet una rebuda pública a “un agressor acusat d’abusos sexuals” i censuren que l’Ajuntament afalagui Woody Allen i al mateix temps presenti la campanya estival contra les agressions masclistes, que han qualificat de “clar exemple de «rentat lila»”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA