Música

Beczala i Freire, a l’Auditori

L’Auditori de Girona presenta una programació “equilibrada i atractiva” amb 24 concerts per a tots els gustos

Ismael Serrano, la brasilera Dom la Nena, Xavier Calvet i Els Pets també actuaran aquesta tardor

El pianista brasiler Nelson Freire (1944) i el tenor polonès Piotr Beczala (1966), tots dos acostumats a actuar en els més importants escenaris internacionals, són dos dels noms més destacats de la programació de tardor de l’Auditori de Girona: una programació “equilibrada i atractiva”, segons el regidor de Cultura, Carles Ribas, que la va presentar ahir acompanyat pels programadors Víctor García de Gomar (música clàssica), Natxo Morera de la Vall (moderna) i David Ibàñez (Espai Marfà). Altres noms destacats de la programació són Ismael Serrano, Els Pets, la violoncel·lista i cantant brasilera Dom la Nena, Xavier Calvet en programa doble amb el grup barceloní Za! i Dani Nel·lo, que hi presentarà Los saxofonistas salvajes 2. A aquesta programació s’hi han d’afegir els espectacles que programa a l’Auditori el festival Temporada Alta: El Pot Petit, Tricicle, Omara Portuondo, Amaia, Jane Birkin, Joan Dausà i El Petit Príncep. Les entrades ja són a la venda a ( www.auditorigirona.org ). Ribas va recordar que els descomptes de la targeta Girona Cultura s’apliquen fins a una setmana abans de la celebració de l’espectacle.

La programació s’obrirà el 20 de setembre amb Michelle David & The Gospel Sessions , un potent septet de gospel soul “per a creients i no creients” que arriba a Girona gràcies a la col·laboració entre el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM. En una línia semblant, el 8 de desembre arribaran al mateix escenari The Campbell Brothers , una formació molt familiar –tres germans i un fill– que reinterpreta el gòspel amb un gran protagonisme de la steel guitar elèctrica.

El jove violinista rus Yuri Revich (1991) farà a Girona el seu debut a l’Estat espanyol, i el mateix es pot dir del pianista francès Adam Laloum (1987), que oferirà a l’Auditori un programa centrat en les Sonates de Schubert. Un altre concert destacat de l’apartat clàssic és el de la soprano argentina Mercedes Gancedo (1990), que interpretarà La voix humaine, de Poulenc. A més, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya dedicarà el seu doble concert anual a una selecció de peces dels seus tres últims treballs, tots els premiats en anys successius amb el premi Enderrock al millor disc de música clàssica, amb veus convidades com ara Beth, Manu Guix, Gemma Coma-Alabert... Pel que fa al cicle Càpsula, tindrà com a protagonistes Rusó Sala i Pulpopop.

Residència internacional

L’Espai Marfà estrenarà a l’octubre amb el bateria Ramon Prats una nova residència de creació internacional, en què estarà acompanyat per la vibrafonista taiwanesa Yuhan Su i l’acordionista polonès Zbigniew Chojnacki. El mateix mes hi tindran lloc les jornades Soc Autor, amb Arnau Tordera, Ismael Serrano i Marc Parrot. El 9 de novembre s’hi farà la jornada Gestió i organització de festivals i esdeveniments musicals i, el 30 de novembre, la Diada de la Rumba. En el programa d’acompanyament artístic de l’Espai Marfà hi participaran Gaspar, Milenrama i Criatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona