Altres

El Thyssen batega

Vint estudis d’arquitectura aspiren a redactar el projecte del Museu Thyssen, a Sant Feliu de Guíxols

Pròximament un jurat n’escollirà cinc, que passaran a la fase final per fer l’obra

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut vint peticions d’empreses per fer el projecte executiu del Museu Carmen Thyssen, que s’ha d’ubicar al monestir benedictí. El museu Carmen Thyssen serà la seu d’un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d’aquesta col·lecció s’ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals els darrers anys

El regidor de Contractació i Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat que tots els estudis que s’han presentat són “de gran solvència professional amb projectes reconeguts a escala mundial i d’arreu de l’Estat”. Saballs valora que des del món de l’arquitectura i l’urbanisme es veu el projecte Thyssen com “un dels projectes més importants que es portaran a terme aquest any a Catalunya en l’àmbit arquitectònic”. Saballs insisteix que “això és un orgull per a la ciutat de Sant Feliu, ja que la situa novament al mapa de projectes engrescadors d’abast nacional, i sens dubte el Museu Carmen Thyssen n’és un”.

El projecte es troba en la primera fase, amb 20 licitadors que han presentat les seves propostes responent a la crida pública. Pròximament, un jurat n’haurà d’escollir cinc, que seran els que passaran a la fase final. Un cop triada la proposta, i quan el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial, es continuarà amb l’exposició al públic i, finalment, arribarà l’aprovació definitiva, recollint aquelles al·legacions o propostes que qualsevol persona, ciutadà o professional vulgui fer-hi. I un cop es tingui l’aprovació definitiva i l’import del projecte, es traurà a licitació per a la construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona