Cinema

El Festival de Sant Sebastià selecciona l’òpera prima ‘Les dues nits d’ahir’ de Pau Cruanyes i Gerard Vidal

La cinta s’exhibirà juntament amb dues produccions més davant de professionals de la indústria per contribuir a la seva distribució internacional

L’òpera prima dels directors Pau Cruanyes (Barcelona, 1995) i Gerard Vidal (Barcelona, 1995), Les dues nits d’ahir, ha estat seleccionada pel Festival de Sant Sebastià en la secció Glocal in Progress, dedicada a donar més visibilitat a les produccions europees en llengües no hegemòniques.

La cinta es presentarà a productors, distribuïdors i programadors per tal de contribuir a la finalització del projecte i a la seva distribució internacional. L’acompanyaran una pel·lícula en albanès, Galaktika e Andromedës (La Galaxia de Andrómeda), i una en romanès, Emil.

Cruanyes i Vidal van guanyar el Premi SGAE Nova Autoria a la millor direcció-realització al Festival de Sitges 2017 pel curtmetratge Celebració presentat per la Universitat Pompeu Fabra.

Les dues nits d’ahir, de Benecé Produccions, s’emmarca en una nit d’estiu, quan l’Eric entra en una casa i roba les cendres del Pol, el seu amic que fa poc que s’ha mort. Aquella mateixa nit, l’Eric i els seus dos millors amics s’escapen per llançar les cendres del Pol.

El viatge, però, s’acaba convertint en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya cada vegada més de casa i del seu propòsit inicial, llançar les cendres. Els tres amics han sentit la mort des de prop però no són capaços d’entendre-la, i aquesta pèrdua no els deixarà ser com eren abans.

Amb el seu anterior treball, el curtmetratge Celebració, el jurat del Premi SGAE Nova Autoria va destacar que la direcció de Cruanyes i Vidal “aconsegueix una naturalitat exquisida, per una posada en escena complexa i per una mirada de director en constant recerca”.

L’òpera prima dels joves s’exhibirà en la tercera edició de Glocal in Progress, que se celebrarà el 23, 24 i 25 de setembre, i que està dirigit a pel·lícules en postproducció fetes en qualsevol llengua europea exceptuant l’alemany, l’espanyol, el francès, l’anglès, l’italià i el rus.

Dues de les tres cintes escollides són òperes primes, a més del treball de Cruanyes i Vidal, l’obra Galaktika e Andromedës del cineasta kosovar More Raça. El director romanès Andrei Gruzsniczki presenta el seu nou llargmetratge ’Emil’, una història de dol i fantasmes en una petit llogaret de Romania.

De les sis pel·lícules presentades en les dues edicions anteriors, tres han estat seleccionades en diferents seccions del Festival de Sant Sebastià. El 2018 Dantza va participar a la Secció Oficial com a projecció especial i Un om la locul lui a New Directors. Per la seva banda, la pel·lícula Nematoma d’Ignas Jonynas, premiada al Glocal in Progress 2018, competirà a New Directors en la propera edició del certamen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol