Arts escèniques

Jan Vilanova, ara en paper

Jan Vilanova, el dramaturg d’hISTÒRIA i Dybbuk, entre d’altres membre de Sixto Paz, és un dels autors seleccionats per a la col·lecció Teatroautor Exprés de la Fundació SGAE aquest 2019. A més d’Oscuridad, de Vilanova, també s’inclourà en aquesta col·lecció José Antonio y Federico, de Jacobo Julio Roger; I’m Miami, de Lucía Miranda; Breakin Barrio, de Verónica Serrada, i Puños de harina, de Jesús Torres.

La línia editorial Teatroautor Exprés, engegada el 2013, té com a objectiu col·laborar amb els autors en la promoció dels seus treballs estrenats recentment, i posa a la seva disposició una sèrie d’exemplars impresos per difondre’ls entre crítics, companyies, productors, programadors, acadèmics i altres professionals del sector de les arts escèniques. Fins al moment ha editat 52 textos de dramaturgs com Josep Maria Miró, Marc Artigau, Jordi Casanovas, Iván Morales, Denise Despeyroux, Elisenda Guiu, Oriol Estefanell, Marga Parrilla, Albert Boronat i David Desola, entre molts altres. Els títols (hi ha un reduït tiratge de 260 exemplars per moure’l entre productors) es poden consultar al web de la Fundació SGAE.

Jan Vilanova Claudín (Andorra, 1982) va estudiar cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac) en l’especialitat de muntatge. També és graduat en història per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva carrera, ha combinat el treball de muntador amb l’escriptura de textos dramàtics per a teatre. El 2013, amb un grup d’amics liderats per Pau Roca, va crear la productora teatral Sixto Paz, amb la qual ha produït més d’una desena d’espectacles, en què destaquen Pulmons, hISTÒRIA, Tender Napalm o, recentment, Así bailan las putas. En la majoria de projectes ha treballat com a ajudant de direcció o dramaturg. Com a autor, es va estrenar amb The Guarry Men Show i Bruno & Jan (& Álbert), dues peces que bevien fora dels codis teatrals convencionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona