Cultura popular

Ésdansa supera amb bona nota el relleu

La 37a edició del festival Ésdansa es va tancar diumenge a la nit mantenint la xifra rècord d’11.000 espectadors que ja havia aconseguit en l’edició anterior, l’última que va dirigir Jordi Fosas abans de ser cridat a la Fira Mediterrània de Manresa i de passar el relleu a Núria Feixas. L’ocupació als espectacles de pagament, a més, ha estat del 98%, tot un èxit, i les propostes formatives de l’Ésdansa’t, consolidat com un campus de dansa tradicional per a un públic de totes les edats, han atret un total de 190 inscrits, cosa que suposa el 90% de les places disponibles. Hi ha tingut a veure el canvi en el sistema d’inscripcions, que permetia per primer cop assistir a tallers concrets sense haver de completar un itinerari sencer.

La nova directora artística del festival també ha destacat l’acceptació dels espectacles de nova creació, amb ple absolut per a Àer, de Laia Santanach (premi Delfí Colomé), i el triomf de Socarrel, de Roberto Olivan, Magí Serra, Vox Biguerri i Laurent Delforge, que amb l’aforament quasi complet van ser ovacionats pels espectadors dempeus. Feixas es felicita així mateix de l’encert del format experiència, amb entrades exhaurides per a Espero meravelles, la proposta de Mirna Vilassís, Xavi Múrcia i l’Esbart Sant Martí de Barcelona, al voltant de la poesia de Montserrat Abelló a Sant Martí del Corb, i plens a totes les funcions de balls tahitians.

Els col·loquis Parlem... al final de les funcions, en canvi, han tingut un seguiment del 25%, que es considera positiu de tota man era com a intercanvi d’idees entre artistes i públic. Les Nits Ésdansa, les més participatives, han atret fins a 3.900 balladors, una mitjana de quasi un miler de persones per sessió, i pel que fa a les propostes internacionals, les danses Kochari d’Armènia van ser seguides per 500 persones en una plaça Major plena a vessar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona