Arts escèniques

‘Isabel Cinc Hores’ puja a l’escenari

L’obra de teatre Isabel Cinc Hores al Foc de la Bisbal, un monòleg escrit per Toni Strubell i dirigit i interpretat per Carme Sansa, arriba avui al Teatre La Gorga de Palamós (19 h, 10 euros), gràcies a la iniciativa d’Òmnium Cultural, amb el suport de la Comissió de la Dignitat. L’obra, estrenada el 5 de setembre a la Cellera de Ter, es podrà veure també el 5 d’octubre al Teatre Casino Llagosterenc i el 6 d’octubre al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà. Justament el mateix dia en què es commemorarà el 150è aniversari del Foc de la Bisbal o fets del 6 d’octubre del 1869: l’històric aixecament federalista i republicà, en el qual va participar la calongina Isabel Vilà, protagonista de l’obra, considerada també la primera sindicalista catalana. El seu àlies, Isabel Cinc Hores, prové justament de la seva lluita per reivindicar la jornada laboral de cinc hores per als menors de 13 anys, en una època en què el treball infantil estava molt estès. L’obra de Strubell també commemora el bicentenari del naixement de Pere Caimó, que va ser alcalde de Sant Feliu de Guíxols i un dels líders més destacats del Foc de la Bisbal.

En aquest monòleg d’una hora, Sansa es posa en la pell d’una Isabel ja gran que recorda a l’aula d’una escola la seva apassionant vida d’activista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda