Altres

Preservar les tècniques del pessebrisme olotí

L’Escola Municipal d’Expressió n’ofereix un curs anys després que es tanqués l’escola dels pessebristes

És una de les 23 activitats que oferirà

L’Escola Municipal d’Expressió (EME) d’Olot ofereix a partir d’aquest curs l’especialitat de pessebrisme a càrrec dos experts en la matèria, David López –és l’autor des de fa anys del pessebre de la ciutat de la Mostra de Pessebres– i Mar Sau. El director de l’EME, Tavi Algueró, ha explicat que únicament volen preservar les tècniques pessebrístiques típicament olotines, tot i que, segons ell, no pretenen ser la continuïtat de l’escola de pessebrismes que anys enrere oferia l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa. Algueró ha insistit que no són substituts de l’escola, que l’activitat que ofereixen no està vinculada a la Mostra de Pessebres com sí que ho estava l’escola de pessebrisme i que, únicament, volen donar continuïtat a unes manera de fer pessebres molt olotina i evitar així que es perdi.

L’Escola Municipal d’Expressió d’Olot ofereix l’especialitat de pessebrisme només durant el primer trimestre, que és el període que va del començament del curs fins al temps de Nadal. “És una prova i, si la gent respon, la mantindran en la nostra oferta”, ha indicat.

LA XIFRA

23
activitats
ofereix aquest any l’Escola Municipal d’Expressió, amb novetats com la del pessebrisme.

Costura, animació i dansa

El pessebrisme no és l’única novetat de l’oferta de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot amb l’objectiu que sigui engrescadora per a un ampli ventall de persones de totes les edats i de vincular-se al màxim possible a la vida cultural i social de la ciutat. A part, doncs, del pessebrisme, l’EME inclou com a novetats a l’oferta la costura creativa, l’art i moviment, l’animació i la dansa. A més, torna a oferir les especialitats de ganxet, interpretació i màgia i joieria, igual que al curs passat, però que no va poder realitzar per la baixa inscripció. “A vegades, cal insistir, perquè la gent sàpiga que hi ha la possibilitat de fer aquestes activitats”, ha dit Tavi Algueró. L’EME ofereix 23 activitats. El període de matriculació està obert fins al dia 25 d’aquest mes de setembre. Les sessions comencen a l’octubre. L’escola té una plantilla de 16 professores i professors i el curs passat va aplegar 240 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda