cultura

Tortosa obre la nova Casa de la Música

L'Ajuntament de Tortosa ja té a punt la nova Casa de la Música, un equipament cultural i educatiu que serà la seu de l'Escola Municipal de Música Lamote de Grignon, la banda municipal de música, l'Aula de Música Tradicional, i la nova Orquestra de Cambra de Tortosa. Per aquest dissabte, durant tot el matí, l'Ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes, perquè els ciutadans puguen conèixer de prop les noves instal·lacions de la Casa de la Música. De fet, també hi haurà concerts i actuacions, ja que la jornada de portes obertes coincidirà amb una trobada d'escoles i grups instrumentals de Deltebre, Rasquera, Paüls i Tortosa.

El nou edifici s'ha aixecat al barri del Temple, amb una superfície de 714 metres quadrats i un pressupost de 782.000 euros a càrrec del nou fons estatal d'inversió local. A més, en la mateixa actuació s'ha urbanitzat una nova plaça, que ha servit per encaixar la Casa de la Música amb la veïna església dels Dolors i amb la resta del barri. «Estem molt satisfets d'haver aconseguit aquest doble encaix», va voler destacar ahir l'arquitecte, Xavier Martí, que també va qualificar de «petit miracle» que l'obra s'haja pogut fer en 222 dies.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també va visitar ahir les noves instal·lacions, acompanyat pels regidors de Cultura, Urbanisme i Educació. Bel va remarcar l'aposta que ha fet l'Ajuntament pels ensenyaments musicals, i que s'ha traduït en un important creixement del nombre d'alumnes, s'ha passat dels 42 del curs 2006/2007 als 103 del curs actual. A més, per al curs que ve l'escola també incorporarà els estudis de guitarra. Així ho va anunciar ahir el director de l'escola municipal, Joan Josep Grau, que també va recordar que la Casa de la Música és «una vella aspiració» dels músics de Tortosa. Grau, que també exerceix de director de la banda municipal de Tortosa, va detallar que l'escola Lamote de Grignon ofereix ensenyaments a partir dels quatre anys, amb sensibilització i iniciació a la música. «Quant als instruments, ara fem classes de gairebé tots els de vent i piano, i el curs que ve oferirem matrícula per a guitarra», va avançar Grau.

Planta baixa i dues plantes
La Casa de la Música s'ha aixecat en un solar municipal situat a la cruïlla dels carrers Vergés Paulí i Enric d'Ossó. Té planta baixa i dues plantes superiors, amb una superfície total de 714 metres quadrats. Per la seua banda, la nova plaça té 767,83 metres quadrats, i a més del mobiliari urbà també incorpora una illa de contenidors soterrats, que ja ha entrat en servei. A la planta baixa de la Casa de la Música se situaran els espais corresponents a la direcció (la secretaria, la direcció, una sala de professors i biblioteca, i el despatx de l'Aula de Música Tradicional), així com part dels espais formatius que corresponen a l'aula d'iniciació. També hi haurà dues aules individuals d'instruments i l'aula de noves tecnologies, així com un traster i la cambra tècnica. A la primera planta, en canvi, hi haurà cinc aules individuals i una de col·lectiva. Finalment, a la segona planta hi haurà l'aula de percussió, la sala d'assaig i la sala de l'arxiu. En aquest sentit, cada tipus d'aula està diferenciada amb un color, i tot l'edifici s'ha dissenyat i construït per facilitar una bona sonoritat i garantint l'aïllament acústic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona