Cinema

El talent, projectat

La cantant, trompetista i saxofonista Andrea Motis i el productor Carlos Bayona inauguren la 31a edició del Festival de Cinema de Girona, que es fa fins dissabte

Fa tres dècades, el cinema, pròpiament dit, es projectava gairebé de manera exclusiva a les sales de cinema i a la televisió. Des d’aleshores, les noves tecnologies han revolucionat el sector audiovisual fins a un punt que la gent consumeix aquest contingut fins i tot en un smartphone qualsevol. Per aquest motiu és encara més meritori que durant aquests trenta anys de transformacions i canvis radicals, tant pel que fa a l’exhibició com al producte en si, un festival de cinema de tall clàssic com el de Girona –també conegut ara com Girona Film Festival– no hagi sobreviscut només, sinó que mostri un grau de vitalitat envejable. Fins a un punt que esdevé inabastable.

El 31è festival torna un any més per convertir la ciutat en epicentre del cinema, oferint durant els cinc dies en què té lloc, des d’avui fins dissabte, un total de 241 pel·lícules d’una cinquantena de països i una suma de 400 projeccions. Per començar, com a plat fort, la sessió inaugural que es farà aquesta nit als Cinemes Albéniz (20.30 h) tindrà com a protagonista la cantant, trompetista i saxofonista Andrea Motis, a través del documental dirigit per Ramon Tort Andrea Motis, la trompeta silenciosa. El film retrata el dia a dia de l’artista, mostrant el seu vessant més íntim, captat per la càmera al llarg d’aquests últims tres anys.

Una altra de les estrelles que trepitjaran la catifa vermella serà Carlos Bayona, discjòquei i productor, del qual es projecta avui el videoclip dirigit per Carlos Alonso Like neon lights. Prèviament, a les 18.30 h, s’ha programat Diari de bosc, un assaig documental que esdevé un retrat molt particular de l’escultor Xicu Cabanyes i del seu Bosc de Can Ginebreda a Porqueres.

Garbellar entre tanta oferta i seccions és complex (Music Films, Web Sèries, Experimental Art, Handicapped, FICGLB, British Council, The Israel Film Council...) i per això hi és el seu director, Lluís Valentí, per destacar alguna de les propostes. Entre les més destacades: el documental Chef’s Diaries: Scotland dedicat a El Celler de Can Roca (demà, a les 20.30 h); Ayotzinapa, El paso de la tortuga, produïda per Guillermo del Toro; les premières mundials de Lone wolves i A casa (divendres, 20.30 h); o la sessió de clausura amb tres curtmetratges de Macarena Gómez, que la mateixa actriu presentarà dissabte (18.30 h).

Cal destacar que la Fundació Valvi serà el marc divendres (19 h) de l’acte dels finalistes EXP Art Film amb música en viu; dissabte a Moby Disk tindrà lloc la final del Music Film, i a les 12 h al CaixaForum es farà el workshop La música en el cinema.

Obert als nous públics

Una de les tasques més importants del festival és novament fomentar l’hàbit d’anar al cinema i disfrutar de la projecció en pantalla gran i en una sala fosca. El festival ha convocat dos milers d’alumnes de les escoles de les comarques gironines a gaudir d’una selecció de curtmetratges adreçats a la mainada en el que anomenen l Festival dels Infants, que tindrà lloc als cinemes Albéniz dimecres i dijous. Tots els seus espectadors podran votar quina ha estat per ells la seva pel·lícula preferida.

També, per altra banda, aquest any es potenciarà l’espai Networking, un espai destinat a l’intercanvi de talent que tindrà continuïtat al web oficial de manera virtual un cop hagi acabat aquesta 31a edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats