Cinema

Camins tenebrosos

Aaron Paul, que estrena la seqüela de ‘Breaking bad’ ‘El camino’, Sam Neill, Olga Kurylenko i Patrick Wilson seran protagonistes des d’avui del Festival de Sitges

Destaca la presència de les estrelles de la televisió Aaron Paul i Nikolaj Coster-Waldau
Tot i que aquest any no hi ha cap festiu ni pont entre setmana, s’han venut més entrades

Sam Neill, Olga Kurylenko, Patrick Wilson, Aaron Paul, Nikolaj Coster-Waldau, Asia Argento o Pupi Avati són alguns dels actors i cineastes que participaran en la 52a edició del Festival de Sitges , que se celebra entre avui i el 13 d’octubre. L’edició del 50è aniversari (Guillermo del Toro, Susan Sarandon, William Friedkin...) i encara més la 51a edició (Nicolas Cage, Ed Harris, Tilda Swinton, M. Night Shyamalan, Peter Weir...) havien deixat el llistó molt alt, però la nòmina d’enguany d’estrelles cinematogràfiques, i caldria afegir també televisives (Aaron Paul i Nikolaj Coster-Waldau s’han fet famosos amb les sèries Breaking bad i Juego de tronos), és notable per a un festival especialitzat com Sitges.

Serièfils contents

Si la del 2018 va ser una edició marcada pels youtubers, la del 2019 aposta fort per les estrelles de la petita pantalla. Jaime Lannister i Jesse Pinkman marcaran, sens dubte, alguns dels moments més recordats d’aquesta edició, que arriba amb una petita reducció del nombre de films: 170 en lloc dels 200 de l’any passat. Àngel Sala, director del Festival de Sitges, explicava en la darrera roda de premsa d’aquesta edició que és “una reducció intencionada, una reacció des del si del festival” amb l’objectiu de “millorar-lo”. Però reconeixia també que té a veure amb el fet que el 12 d’octubre cau en dissabte. Quan cau en feiner, sobretot si hi ha pont, la taquilla i el nombre d’espectadors augmenten. Però no sembla que tot això hagi d’afectar: a una setmana del començament del festival, dijous passat, ja s’havien venut 39.864 entrades, un 1,6% més que la mateixa data de l’any anterior.

Diversitat de visions

El reclam per atraure desenes de milers de fans és una oferta cinematogràfica molt diversa, amb les últimes tendències del gènere fantàstic en totes les seves variants i formats: terror, sang i fetge, policíacs, ciència-ficció, animació... Però també amb una programació que no es limita a les projeccions de cinema: hi haurà esdeveniments de sèries, realitat virtual, indústria i activitats paral·leles, i la presència d’un gran nombre de convidats que presentaran els seus treballs davant del públic.

Netflix ha apostat fort pel festival. La inauguració d’avui va a càrrec d’En la hierba alta, escrita i dirigida per Vicenzo Natali (Cube) i protagonitzada per Patrick Wilson, que serà avui a la sessió de gala que obre el festival.

Nikolaj Coster-Waldau serà el protagonista demà amb la presentació de Suicide tourist, una producció danesa dirigida per Jonas Alexander Arnby. L’intèrpret de Jaime Lannister, un dels personatges televisius més populars de la història, encarna aquí un investigador que treballa per a una empresa d’assegurances i vol aclarir un misteriós suïcidi.

Més plats forts d’aquest festival: l’actor nord-irlandès Sam Neill (Jurassic Park) rebrà el Gran Premi Honorífic pel conjunt de la seva carrera; l’actriu italiana Asia Argento serà distingida amb el  Méliès Career Award, i un altre italià, el prestigiós cineasta Pupi Avati (un habitual de grans festivals com Canes o Venècia) rebrà el premi Nosferatu.

‘Breaking bad’ segueix

No s’havia anunciat amb antelació, però fa un parell de dies que s’ha sabut que Olga Kurylenko (Quantum of solace, Oblivion) presentarà aquest diumenge The room (una altra casa amb una habitació misteriosa) a la secció Oficial Fantàstic Competició, que té en aquesta edició 35 títols. Sí que se sabia fa temps –i van volar les entrades– que Sitges acull l’estrena europea d’El camino: una película de Breaking bad, la seqüela de la producció creada per Vince Gilligan –director també del film– que apareix a dalt de tot de les llistes de millors sèries de la història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda