Arts escèniques

Plácido Domingo dimiteix de la direcció de l’Òpera de Los Angeles després de les acusacions d’abusos

El tenor espanyol assegura deixa el càrrec en interès de l’entitat

La companyia agraeix al cantant la seva aportació “profunda” a la vida cultural de la ciutat

El tenor espanyol Plácido domingo ha anunciat aquest dimecres que deixa el càrrec de director de l’Òpera de Los Angeles (LA Opera) arran de les acusacions d’assetjament en contra seva.

En un comunicat difós pel seu representant, Domingo, de 78 anys, assegura que les acusacions han creat una atmosfera” en la qual la seva “habilitat” per servir la companyia “s’ha vist compromesa”. “Mentre continua el meu treball per netejar el meu nom, he decidit que és en el millor interès d’LA Opera que dimiteixi com a director general”, ha explicat. A banda de deixar el càrrec, el cantant també ha anul·lat les “actuacions futures” que tenia programades.

Domingo, que ha estat al capdavant de l’Òpera de Los Angeles com a director general des del 2003, assegura que porta la institució “profundament al meu cor”. “Compto el meu treball per crear-la i aixecar-la com un dels meus llegats més importants”, ha destacat.

“No obstant, recents acusacions que han estat fetes contra mi a la premsa han creat una atmosfera en la que la meva habilitat per servir a aquesta companyia que tant estimo han estat compromeses”, exposat. El cantant ha assegurat que la decisió de deixar el càrrec l’ha pres “amb el cor apesarat” i ha desitjat a l’LA Opera que continuï “creixent i brillant”.

LA Opera ha reaccionat a la renúncia de Domingo amb un comunicat on agraeix la seva aportació “sense precedents i profunda” a la vida cultura de la ciutat. “Sota el seu lideratge, l’Òpera de Los Angeles ha estat coneguda pel seu esperit de creativitat col·laborativa i la seva habilitat per a atraure magnífics artistes de tot el món”, subratlla el comitè executiu de la junta de directors de l’entitat.

“Agraïm a Plácido Domingo per popularitzar l’òpera a al consciència de Los Angeles i estem profundament agraïts per la seva inspiració i dedicació a la nostra institució i comunitat”, afegeixen.

La renúncia arriba una setmana després que el tenor fos retirat de la producció Macbeth del Metropolitan Opera de Nova York un dia abans de la seva estrena.

A mitjan agost una vintena de dones van acusar el cantant de diversos casos de presumpte assetjament i abús sexual en una investigació periodística de l’agència The Associated Press. En concret, van denunciar haver estat pressionades perquè mantinguessin relacions amb ell sota l’amenaça de perdre la feina si no hi accedien.

LA Opera va anunciar aleshores l’obertura d’una investigació per determinar la veracitat d’aquestes acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE