Música

Dos pianos, un cor

Els pianistes Carles & Sofia publiquen el disc ‘Catalan Heart’, amb la ‘Suite for Catalonia’, encarregada arran dels fets de l’1-O al jove compositor Andreu Diport

S’ha editat amb aportacions que particulars han fet des del 26 d’octubre del 2017, quan es va estrenar la ‘suite’

El 26 d’octubre del 2017, el duet de pianistes Carles & Sofia va oferir a l’Auditori de Girona un concert especial per celebrar els seus 30 anys de carrera. Per a aquest concert es va anunciar una obra sorpresa: es tractava de la Suite for Catalonia, encarregada pels pianistes gironins Carles Lama i Sofia Cabruja al jove compositor Andreu Diport (Barcelona, 1998), després d’haver quedat corpresos pels fets de l’1 d’octubre d’aquell mateix any, és a dir, menys d’un mes abans del concert en què es va estrenar l’obra. La Suite for Catalonia, creada a partir de fragments de L’emigrant, El cant de la senyera, El cant dels ocells i Els segadors –per al qual els pianistes van demanar un nou final en tonalitat major, per fer “més optimista i esperançador” l’himne català–, tanca el nou disc de Carles & Sofia, Catalan Heart (KNS Classical), el primer disc que el duet dedica a la música popular catalana, que es va presentar la setmana passada a la seu dels serveis territorials de Cultura a Girona, amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que va agrair a Lama i Cabruja la seva iniciativa per “potenciar la cultura popular i el talent jove”, en referència a Diport, un antic escolanet de Montserrat de només 21 anys, autor de tots els arranjaments del disc, que ja ha guanyat diversos premis de composició. A la presentació, també van ser-hi presents Daniel Mestre, director d’orquestra i de cor, que ha escrit les notes del llibret del CD, i Josep Maria Garcia Sala, que el mateix dia que es va estrenar la Suite for Catalonia a Girona va manifestar als pianistes el seu entusiasme per l’obra i, encara més important, la seva voluntat de buscar suport econòmic, sobretot de particulars, per finançar la gravació i edició del disc. “És el primer disc que fem per aclamació popular”, van dir els pianistes en la presentació, en la qual també es va posar aquesta iniciativa com un exemple més que “els catalans molt sovint ens organitzem entre nosaltres”. En la producció, també hi han col·laborat la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Llinars del Vallès. El disc es va gravar a l’auditori Viader de la Casa de Cultura, amb Toni París (44.1) com a enginyer de so.

El disc comença amb relectures de La filadora, Muntanyes del Canigó, L’hereu Riera, La mare de Déu, l’havanera El meu avi, la sardana En el Vallespir i Rosó / Pel teu amor. Tot seguit hi ha una Suite de cançons de Nadal, i el disc continua amb vuit peces més, entre altres El rossinyol i La santa espina. Carles & Sofia interpretaran música catalana en els seus concerts del 2020 a Europa, la Xina, Sud-àfrica i Corea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell