Música

Bonet i Miquel Gil, en el Càntut

L’espectacle ‘A vore’ i altres propostes consolidades animaran la quarta edició, del 15 al 17 de novembre

Maria del Mar Bonet, Miquel Gil i l’espectacle de Sònia Gómez i Ramon Balagué A vore són algunes de les propostes que el Festival Càntut de Cassà de la Selva ha avançat de cara a la celebració de la seva quarta edició, del 15 al 17 de novembre. Concerts, tallers, presentacions literàries i altres activitats al voltant de la música de tradició oral completaran la programació de la quarta edició. Les entrades per a aquestes propostes, a més del ja consolidat dinar de cantadors, es posen a la venda avui, a partir de les deu del matí.

En espera que es presenti tota la programació, un dels plats forts serà l’actuació de Maria del Mar Bonet, que inaugurarà el festival el divendres 15 de novembre (21.30 h) amb un espectacle especial anomenat 50 anys de música popular i tradicional als escenaris. Acompanyada del guitarrista Borja Penalba, la cantant mallorquina actuarà en el Càntut amb un repertori exclusiu que viatjarà per tota la història de la música catalana, amb cançons com el Cant dels ocells, La balanguera o La dama d’Aragó.

A més del concert del valencià Miquel Gil, que presentarà el disc Geometries, els espectadors podran gaudir d’una proposta més singular com és A vore (dissabte, 16 de novembre), guardonat com a millor espectacle de dansa en els premis Butaca 2018. Es tracta d’una proposta original que barreja dansa, música i folklore, vertebrat a partir de les jotes, les dolçaines i els cants de llaurar, amb la música electrònica.

Tradició oral i percussió corporal

El percussionista Santi Serratosa presentarà el llibre didàctic Càntut: Les cançons de tradició oral a través de la percussió corporal, un recull de set coreografies ideades especialment per a les escoles. Es tracta d’un manual pràctic i didàctic, editat per Harmony Games, que, a través d ela percussió corporal, redescobreix set cançons de tradició oral recollides en el cançoner Càntut i es converteix en una eina escolar única, pensada per als professors i mestres que vulguin introduir la cançó tradicional i popular catalana a les seves aules d’una manera divertida i innovadora. Aquesta publicació sorgeix a partir de la tercera producció pròpia del projecte Càntut: el taller Santi Serratosa & Càntut.

El llibre de Serratosa es presentarà en la Fira Mediterrània de Manresa, divendres vinent, i en el Càntut el dissabte 16 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA