Música

Mariscal: 40 anys, 7.200 concerts

La històrica sala de l’Estartit celebra quatre dècades amb xifres de rècord

Aquesta nit, Jofre Bardagí presentarà el seu tercer disc en solitari, Hamburg (Música Global) a la sala Mariscal de l’Estartit, que per al líder de Glaucs ja és gairebé com la seva segona casa: hi ha actuat amb tots els formats imaginables, també com The Beetles per homenatjar els de Liverpool. Avui hi torna amb la seva banda per presentar un disc molt inspirat per la ciutat alemanya on The Beatles van fer llargues estades en la seva etapa de formació i on un jove John Lennon va ser fotografiat per Jürgen Vollmer: una imatge icònica que anys després Lennon va recuperar per a la coberta del seu disc Rock ‘n’ Roll (1975) i que ara Bardagí ha recreat per a la portada d’ Hamburg .

I a Mariscal, la vida i la música continuen, en un any en què la sala fundada i dirigida per Llorenç Massaguer celebra el seu 40è aniversari. En aquests 40 anys, Mariscal ha ofert uns 7.200 concerts i això el converteix en un dels locals que n’ha programat més a tot Europea.

El dissabte 19 d’octubre hi actuarà el grup Controvèrsia, de Sant Feliu de Guíxols, i després la sala tancarà fins al 30 d’octubre, durant les Fires de Girona. Després tornarà a l’activitat amb ShyDogs, el 2 de novembre; Los Doctores (Homenatge a Dr. Feelgood), el 9 de novembre; els grups Destiempo i La Clave, el 16; Miquel Abras i The Best Of, en un sopar concert, el 23, i diverses tribute bands: Motörhits (Motörhead), el 30 de novembre; Appetite for Illusion (Guns N’Roses), el 6 de desembre; El Pájaro Loco (Loquillo), el 14 de desembre, i The Tupper & Wares (Blues Brothers), el 21 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona