Arts escèniques

Pau Carrió rep el premi Quim Masó

Proposa dos monòlegs inspirats en els reporters Kevin Carter i Marie Colvin

El director de teatre i dramaturg Pau Carrió (Barcelona, 1981) va guanyar ahir el XIII Premi Quim Masó de producció teatral, pel projecte Testimoni de guerra. El premi es va lliurar ahir al vespre a la sala La Planeta de Girona, dins del festival Temporada Alta , en un acte conduït per l’escriptor Josep Maria Fonalleras, que va incloure l’actuació del guitarrista Toti Soler. Annobón, del col·lectiu d’arts escèniques La Llançadora i l’entitat Fora de Quadre, ha estat l’altre projecte finalista de l’edició d’enguany, a la qual es van presentar nou propostes. El Quim Masó és l’únic premi que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. El projecte guanyador rep 40.000 euros. El muntatge s’estrenarà a Temporada Alta 2020 i després arribarà al TNC.

Les veus dels reporters

Testimoni de guerra és un poema dramàtic format per dos monòlegs, Vas ajudar la nena? i Des de l’ull de l’huracà, escrits i dirigits per Pau Carrió. El primer monòleg està construït al voltant de la figura del reporter gràfic sud-africà Kevin Carter –interpretat per l’actor celranenc Albert Prat–, que es va suïcidar a 33 anys, quatre mesos després d’haver rebut el premi Pulitzer per la fotografia d’una nena sudanesa famèlica, rere la qual hi havia un voltor a l’aguait.

El segon monòleg està dedicat a la periodista nord-americana Marie Colvin, assassinada el 2012 pel règim sirià després d’una llarga carrera com a corresponsal de guerra. Laura Aubert donarà veu a Colvin. “Els seus testimonis sobre l’horror ens interpel·laran com a espectadors sobre com ens acostem i reaccionem davant la crueltat i la violència de la humanitat quan ens resulta llunyana socialment o geogràficament”, s’afirma a la presentació d’aquest “díptic dramàtic”, que, segons Carrió, “no vol ser només el projecte d’una obra de teatre tancada i resolta en si mateixa”. Les dues peces es poden representar en dates alternades o una rere l’altra i l’autor proposa que es complementin amb una xerrada debat i una conferència “ambdues amb professionals de la informació i pensadors, per abordar preguntes, no només sobre la feina del periodista sinó sobre la relació que els oients, lectors i espectadors tenim amb la notícia”.

El premi Quim Masó va ser creat en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, cofundador i gerent de Bitò, també vinculat al Grup Proscenium, El Talleret de Salt i la Llibreria 22. El seu jurat està format per Laura Serra, Xavier Albertí, Pere Puig, Jep Sánchez, Narcís Puig, Carlota Subirós i Josep Domènech.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA