Música

El Cor Maragall celebrarà demà el 40è aniversari, en el concert de Tots Sants

Interpretarà quatre obres creades expressament per a la formació coral per autors gironins

En aquest concert gratuït participaran antics cantaires

El Cor Maragall celebrarà demà, divendres, el seu 40è aniversari en el tradicional concert de Tots Sants, que tindrà lloc, com és habitual, a la sala Montsalvatge de l’ Auditori de Girona , a les 12 hores del migdia, amb entrada lliure i gratuïta o, més concretament, amb l’anomenat “preu emocional”, que permet de fer alguna aportació voluntària després del concert, en funció del que s’hagi gaudit de la música.

En aquest concert, la formació dirigida per Sara Pujolràs interpretarà quatre peces que diversos autors gironins han compost expressament per al cor. Tres d’aquestes obres van ser estrenades en un concert que va tenir lloc l’11 de març de 1990 a la catedral de Girona, per celebrar el desè aniversari del cor, i van ser compostes per la seva fundadora i directora durant molts anys, Maria Àngels Alabert; el seu fill, Agustí Coma, i Josep Maria Grosset. La quarta obra serà una estrena absoluta: Gènesi (El perquè de tot plegat), de Miquel Sunyer, amb Salvi de Castro com a narrador, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert com a solista, la pianista M. Àngels Pardàs i el quartet de corda Gio Solistes. A més, el concert es clourà amb quatre cançons, una per cadascuna de les dècades de vida del cor gironí, en la interpretació de les quals participaran antics cantaires del Maragall.

Sala de música Alabert

D’altra banda, el dissabte 9 de novembre tindrà lloc un acte d’homenatge a la pianista, compositora i pedagoga Àngels Alabert i Feliu (Girona, 1937), fundadora i directora del Cor Maragall entre el 1979 i el 2009, que tindrà lloc al teatre del centre cívic del barri gironí de Sant Narcís (19 h), on a partir d’aquell dia la sala de música rebrà el seu nom.

L’acte, organitzat per l’Associació de Veïns de Sant Narcís i el Laboratori de Cultura, inclourà la interpretació de diverses composicions de l’homenatjada, interpretades per Gemma Coma i Alabert, el violinista Agustí Coma i Alabert, el grup Paraula de Poeta –del qual també va formar part Àngels Alabert– i, evidentment, també el Cor Maragall.

LA DATA

09.11.2019
L’homenatge a Àngels Alabert tindrà lloc el dissabte 9 de novembre al centre cívic de Sant Narcís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona