Arts escèniques

L’altre circ de Fires

La cèlebre companyia quebequesa Cirque Éloize instal·la entre avui i dissabte al Teatre Municipal de Girona el seu ‘Hotel’, amb una dotzena de músics i acròbates

La companyia va celebrar l’any passat el seu 25è aniversari amb l’estrena d’aquest ‘Hotel’

A Girona, mai no hi pot faltar el circ per Fires: el més tradicional, representat generalment per la família Raluy, i aquest any també el circ contemporani que porta la prestigiosa companyia quebequesa Cirque Éloize al Teatre Municipal, on entre avui i dissabte oferirà quatre representacions de l’espectacle Hotel, dins de Temporada Alta . Queden poques entrades a la venda per a avui (20.30 h) i demà, divendres, (16.30 h i 21 h) i hi ha més disponibilitat per a la funció de dissabte a la tarda (16.30 h). Les entrades costen entre 10 i 45 euros. Ahir a la tarda, en la millor tradició circense, alguns dels artistes de la companyia van fer una petita cercavila pel centre de Girona, per oferir un petit tast del que es veurà aquest llarg cap de setmana al Teatre Municipal.

El Cirque Éloize, però, no és un desconegut a Girona, ja ha presentat altres espectacles a Temporada Alta, concretament Nebbia (2007), Cirkopolis (2016) i Saloon (2017). Ara arriba amb aquest trepidant Hotel, estrenat l’estiu del 2018 per celebrar el 25è aniversari de la fundació de la companyia, creada el 1993 a Mont-real per Daniel Cyr, Claudette Morin, Jeannot Painchaud i Julie Hamelin.

Hotel , que aquest estiu també es va poder veure al Festival Castell de Peralada, és la història –o les històries– d’un gran hotel, dels seus singulars treballadors i dels visitants que van i venen i que es creuen en la seva immensa escala, element central de l’escenografia de l’espectacle. Una dotzena de clowns, músics, acròbates i malabaristes –tots els artistes del Cirque Éloize tenen més d’una habilitat– no paren ni un minut en les diferents escenes d’aquest Hotel, que fins al gener vinent fa una gira per Europa, mentre una altra part de la companyia representa Saloon al Japó.

El seu humor gestual –és un espectacle gairebé sense text–, la gran varietat musical i el dinamisme de tot el que passa en escena sense pausa durant una hora i mitja fan que Hotel sigui un espectacle ideal per a tots els públics, inclosos els nens i nenes a partir de tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona