Música

Música clàssica vora l’estany de Banyoles

El Club Natació Banyoles (CNB) estrenarà la setmana que ve Concerts d’Aigua, un cicle de música clàssica amb el qual la històrica entitat vol recuperar el vessant cultural que havia tingut dècades enrere. S’han previst sis concerts, que tindran lloc a la sala d’actes del club, a les 12 h del migdia de sis diumenges repartits entre aquest mes i el maig de l’any vinent. Quan s’acabarà el concert hi haurà sempre un vermut a la terrassa.

Els concerts

El programa, confeccionat per Joventuts Musicals de Banyoles, el protagonitzen el guitarrista Javier Lucío (17 de novembre), el pianista Paco Viciana (15 de desembre), el pianista Bernat Català (16 de febrer) el duo de saxo i piano Vallés - Vera (8 de març), l’acordionista Olga Morral (26 d’abril) i el Duo Melómano, format per la soprano Marta Heras i la guitarrista Sara Guerrero (17 de maig). L’intèrpret que obrirà el cicle, Javier Lucío (cáceres, 1992), ha guanyat diversos concursos, entre els quals el primer premi del 89è Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya.

Estrena de Viciana

El president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, va destacar en la presentació feta ahir l’actuació del music barceloní establert a Banyoles Paco Viciana, que interpretarà una peça, Llums d’aigua, que ha compost expressament per a l’ocasió i que combinarà amb poemes de Josep Navarro Santaeulàlia. Viciana és sens dubte el nom més destacat del programa: ha compost prop de 300 peces (des de simfonies a òpera passant per la música per a cobla), ha estat reconegut nacionalment i internacional i ha actuat en festivals d’arreu del país. El president de Joventuts Musical també va remarcar que Concerts d’Aigua “és una clara aposta pels joves talents i per la qualitat, amb artistes i grups emergents del panorama musical del nostre país”.

De la seva banda, el vocal de cultura del CNB, Toni Bramon, va explicar que amb la iniciativa es vol portar la música clàssica “a nous escenaris que no siguin un auditori i acostar-la a altres públics de manera més propera i íntima”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona