Santa Pau treballarà amb Cultura per refer el seu pla especial

L'arranjament de la ciutat medieval de Verges també queda en suspens

La de divendres 7 de maig no era la primera reunió de la comissió que tenia sobre la taula el projecte de pla especial del conjunt historicoartístic de Santa Pau, declarat bé cultural d'interès nacional. En una anterior ocasió ja el va remetre al consistori del poble garrotxí per tal que concretés més i completés informació sobre immobles i elements patrimonials. En aquesta segona ocasió, la proposta, malgrat que com explica Miquel Sitjar, delegat dels serveis territorials de Cultura a Girona, «va en la bona direcció», continua mostrant alguns dèficits, de manera que han decidit constituir un grup de treball mixt per tal de completar la proposta, revisar les fitxes de cada immoble, de cada element patrimonial i determinar, si s'escau, on s'ha de fer un nou aparcament, i fer possible així la seva aprovació.

D'altra banda, la comissió va deixar en suspens el projecte tècnic de les obres d'arranjament de la ciutat medieval de Verges, tret de les actuacions que afecten serveis bàsics. En aquesta proposta, que ha generat força debat intern en la comissió, Cultura farà tasques d'assessorament als redactors del projecte respecte a traçats, elements materials i disposició de l'arbrat. Aquest projecte també havia passat per la comissió i va ser refusat. Sitjar admet que és possible «que la comissió no s'expliqués prou bé». D'altra banda, la comissió està pendent d'una darrera comprovació de l'autenticitat d'un tram de muralla a Olot, i del seu caràcter medieval, per tal de procedir a fer-hi una intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona