Altres

El Bonmatí, per a Ribas

El promotor teatral i cronista d’El Punt Avui va guanyar la 39a edició del premi de periodisme del Rotary Club, per un article sobre l’orgue de la Catedral de Girona

L’article, publicat el passat 23 de juny, narra una visita a l’interior de la gran caixa de l’instrument

La crònica d’una visita a l’interior de la gran caixa de fusta que atresora els prop de dos mil tubs de l’orgue de la Catedral de Girona ha servit perquè el jurat del premi Bonmatí de periodisme reconegués la labor que el promotor teatral Joan Ribas desenvolupa setmanalment des de fa dècades a les pàgines, primer, d’El Punt, i ara d’El Punt Avui.

La crònica 1.999 tubs d’orgue, publicada a l’edició del 23 de juny d’aquest any, va ser distingida ahir, doncs, amb el 39è premi del periodisme gironí per un jurat que formaven Joaquim Nadal, Enric Mirambell, Jordi Dalmau, Jordi Grau, Dolors Reig, Alfons Petit, Ginés Guillén, Joan Pagès i Joan Gallardo. El president del Rotary Club de Girona, Ginés Guillén, va ser l’encarregat d’obrir l’acte, presentat i dirigit per Núria Riquelme a l’Hotel Bellavista by URH Hotels de Girona, i Carles Ribas, secretari del premi i tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Girona, va lloar la personalitat literària i cívica de Joan Ribas, abans de lliurar-li el diploma que l’acreditava com a guanyador d’aquesta edició.

Joan Ribas, que ha estat assessor d’empreses i professor mercantil, va ser un dels fundadors de la revista Presència i també del premi Prudenci Bertrana de novel·la. Impulsor del grup Proscènium, que representa els Pastorets de Girona cada Nadal des de l’any 1981, és propietari de la sala de teatre independent La Planeta i ha col·laborat amb les diferents capçaleres d’El Punt des de la seva creació, amb diverses seccions fins que va tenir assignat l’espai principal de la crònica dominical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS