Música

Abans que el Sónar

El documental ‘Nou.Set.Dos’ reivindica l’enèrgica escena electrònica gironina dels anys vuitanta i noranta

S’estrenarà demà a Girona i es complementa amb una Mercè Electrònica especial

“No tot va començar el 1994 amb la primera edició del Sónar, com es pensen alguns: les comarques de Girona van ser pioneres en l’inici de la cultura electrònica a Catalunya, des de finals dels anys vuitanta.” Així explica la tesi que defensa i argumenta amb testimonis de primera mà la pel·lícula documental Nou.Set.Dos un dels seus dos directors, Albert Domènech –l’altre és Òscar Sánchez–, que ahir va presentar a l’Ajuntament de Girona aquest film sobre el paper pioner de l’escena electrònica gironina i, sobretot, de tres clubs: La Sala del Cel (Girona), Blau (Banyoles) i Le Rachdingue (Vilajuïga).

Acompanyat per l’alcaldessa, Marta Madrenas –que va defensar la música electrònica com a part del nostre patrimoni cultural– i de Joaquim Riera i Xavi Izquierdo, de la plataforma Electrona , Domènech va explicar que la pel·lícula s’estrenarà demà al migdia als cinemes Albèniz Plaça, en una sessió dedicada sobretot a les persones que han col·laborat en el projecte, en la qual es podrà veure una versió més extensa –90 minuts– que la que està previst que emeti d’aquí a alguns mesos Televisió de Catalunya, coproductora del film, després que passi per l’In-Edit i altres festivals de documentals musicals.

La Mercè Electrònica

L’estrena de demà es complementarà a la tarda i a la nit amb una edició especial de La Mercè Electrònica, organitzada per Electrona a l’auditori de La Mercè, en què David Fussió, Edu Exploited i Left viatjaran a l’edat d’or de La Sala del Cel i el Blau i, com a caps de cartell, Alexander Kowalski (live) i Valentino Kanzyani recuperaran els seus clàssics. Ja gairebé no queden entrades per a aquesta festa, que tindrà una afterparty a Platea amb Cybersonic, Djoseph i un convidat sorpresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda