Música

Un Nadal a ca les Neddermann

Les germanes Meritxell i Judit Neddermann canten ‘El noi de la mare’ i ‘Santa nit’ en un primer disc conjunt

“A casa, la besàvia es posava a cantar ‘El petit vailet’i, en plena eufòria, la seguíem totes”

Tot i que la Meritxell, pianista, té ja enllestit per al febrer un disc en solitari i la Judit, cantant, en prepara un altre per a l’abril amb l’oficina de management d’Alejandro Sanz, amb qui va col·laborar en l’últim disc i en diversos concerts d’estadi durant l’estiu, les dues germanes Neddermann han trobat el temps per editar el seu primer disc conjunt. S’anomena Present (Satélite K) i aplega sis nadales tradicionals (El desembre congelat, El noi de la mare, El petit vailet, Pastorets de la muntanya, Muntanyes regalades i Santa nit), una cançó veneçolana i una musicació del Prec de Nadal (“un poema preciós amb una lletra molt profunda”, diu la Meritxell) de Salvador Espriu. “A casa, per Nadal, la nostra besàvia es posava sempre a cantar les estrofes d’El petit vailet i, la resta, en plena eufòria, la seguíem amb les tornades”, recorda Meritxell Neddermann, reinstal·lada a Vilassar de Mar després d’una experiència acadèmica i professional de set anys als Estats Units. “A casa –afegeix la Judit– s’escoltaven força discos de Nadal d’aquells americans, també. Recordo, de petites, el de Babyface mentre jugàvem o els de Michael Bublé i Destiny’s Child que ens posava la mare quan fèiem el pessebre i muntàvem l’arbre.”

Amb Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Arnau Figueres a les percussions, i les col·laboracions també de Ferran Savall cantant El noi de la mare i Aleix Tobias a la pandereta, les germanes Neddermann s’agafen en el disc la petita llicència de fer lleugers canvis de lletra i defugir “carrincloneries extremes”. Incloure-hi, d’altra banda, una nadala típica, en aquest cas, de Veneçuela, La matica, el fa també un treball diferent. “Vam pensar en les germanes Ahyvin i Ahylin Bruno, que van posar-hi tota la sabrosura, i en Mû Mbana, un músic de Gàmbia que viu al Montseny. Amb ells, tocant aquesta cançó, va produir-se la mateixa sensació de reunió i celebració que solen tenir els Nadals.”

Meritxell i Judit Neddermann inciaran avui al Festival Terrer Priorat de Porrera una gira de Present que inclou dates a Sabadell (13 de desembre), Sant Joan de les Abadesses (14), el Círcol Maldà de Barcelona (20, 21 i 22), Terrassa (27) i Cardedeu (29). I, tot i els seus projectes en solitari, no descarten ni un segon volum ni altres projectes compartits. “Ara que tornem a estar les dues vivint aquí, sento que interactuarem constantment”, rebla la Judit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de llibres i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran