Cinema

Segon lloc als primers

‘Historia de un matrimonio’, de Noah Baumbach, amb sis nominacions, s’avança als films de Scorsese i Tarantino, amb cinc nominacions als Globus d’Or cadascun

Antonio Banderas continua amb el seu bon moment d’èxits i és un dels favorits

Els corresponsals estrangers de Hollywood marquen sempre la pauta del que ha d’arribar després pel que fa a premiar actors i pel·lícules. Oscar inclosos. Ahir, l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA) va fer públiques les nominacions als Globus d’Or, en què el drama Historia de un matrimonio, dirigit per Noah Baumbach i protagonitzat per Adam Driver i Scarlett Johansson, sembla que té perspectives d’obtenir més guardons que dos dels grans títols de la temporada, els films de Quentin Tarantino i Martin Scorsese.

Amb sis nominacions, Historia de un matrimonio va quedar per sobre d’El irlandés, de Scorsese, així com d’Érase una vez en... Hollywood, de Tarantino, amb cinc nominacions cadascuna.

Amb quatre nominacions, van ser destacades Joker, celebrada sobretot per la interpretació de Joaquin Phoenix, i Los dos papas. Phoenix haurà de competir en el paper de millor actor dramàtic amb Christian Bale, Adam Driver, Jonathan Pryce i Antonio Banderas, que és, al costat de Phoenix, un dels grans candidats a endur-se el Globus d’Or per Dolor y gloria, per la qual ja ha estat guardonat pel Cercle de Crítics de Nova York, l’Acadèmia del Cinema Europeu i l’Associació de Crítics de Cinema de Los Angeles. En aquesta categoria, tot i les crítiques excel·lents que s’ha endut El irlandés, destaca l’absència en les nominacions de Robert de Niro. Sí que aspiraran al premi el director de la pel·lícula i el guionista, així com Al Pacino i Joe Pesci com a actors de repartiment, que competiran en aquesta categoria amb Brad Pritt, Tom Hanks i Anthony Hopkins. Pel que fa a les actrius de repartiment, han estat nominades Jennifer López, Margot Robbie, Laura Dern, Annette Bening i Kathy Bates. La pel·lícula d’Almodóvar aspira també al Globus d’Or al millor film de parla no anglesa. Juntament amb Historia de un matrimonio i El irlandés, competiran en la categoria de millor cinta dramàtica 1917, Joker i Los dos papas.

Al seu torn, Érase una vez en... Hollywood tindrà com a competidores en la categoria de millor comèdia o musical Yo soy Dolemite, Jojo Rabbit, Puñales por la espalda i Rocketman.

Com a millor director, hi aspiren Scorsese; Tarantino; Sam Mendes, per 1917; Todd Phillips, per Joker, i el sud-coreà Bong Joon-ho, director de la inquietant Parásitos. Un cop més, absència de directores.

Al Globus a les millors actrius dramàtiques, hi aspiren Cynthia Erivo, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan, Charlize Theron i Renée Zellweger, que ha rebut crítiques força positives pel seu paper de Judy Garland en el biopic Judy. En el gènere de comèdia o musical, les actrius nominades són Ana de Armas, Awkwafina, Cate Blanchett, Beanie Feldstein i Emma Thompson. I la rèplica masculina en el mateix gènere l’aporten Daniel Craig, Roman Griffin Davis, Leonardo DiCaprio, Taron Egerton i Eddie Murphy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda