Arts escèniques

El Petit Romea acosta la figura de Maria Aurèlia Capmany

Titelles, gegants i màscares acompanyen el viatge d’una nena que es converteix en pionera de la lluita dels drets de les dones

El cicle de programació familiar del Teatre Romea, el Petit Romea, porta el 15, 22 i 29 de desembre ‘La Petita Capmany’, un espectacle en homenatge a l’escola, a la cultura popular i a la dona a través de la figura de l’escriptora i activista cultural Maria Aurèlia Capmany. Amb teatre, titelles, gegants, capgrossos, màscares i rondalles, funciona com un apropament a la identitat catalana i als valors de la societat actual. L’obra, creada per Ariadna Matas i Elsa Lluch, és una producció conjunta amb Tanaka Teatre i Fundació La Roda, dirigida per Adrià Aubert i interpretada per Elsa Lluch i Ariadna Matas. L’espectacle, que s’ha presentat aquest dimecres, transmet el viatge tendre i divertit d’una nena que descobreix que el món està en perill, i com es converteix en pionera de la lluita dels drets de les dones.

L’univers de ‘La petita Capmany’ ha estat creat a partir d’un treball de documentació guiat per la comissària de l’Any Aureli Capmany, Montserrat Garrich, i la col·laboració de la família Capmany. L’entorn familiar, i en especial la difícil relació de Maria Aurèlia Capmany amb el seu pare, és un dels eixos principals de l’obra. La nena no entén la feina del seu pare, un folklorista de formació autodidacta, creador i primer director de la revista infantil ’En Patufet’, entre d’altres.

La nena descobreix que el món que coneix està en perill, i “tot pot desaparèixer”. Acompanyada d’en Patufet, entrarà en un univers en què personatges del folklore català l’ajudaran a lluitar contra l’Oblit, a descobrir-se a si mateixa i a millorar la relació amb seu el pare. L’obra està recomanada a partir dels 5 anys.

Programació del Petit Romea

El cicle familiar del Romea programarà del 16 de gener al 9 de febrer ‘Hip hop big!’, un aventura de la Caputxeta Vermella i Peter Pan; del 10 al 23 de febrer ‘Pinta música’, una experiència de colors i música pensada per nadons; del 25 de febrer al 8 de març ‘Alícia al país de les meravelles’; de l’11 al 22 de març ‘Cinemúsica’, sobre el cinema mut; i del 29 de març al 31 de març ‘La granja’, millor espectacle de la fira FETEN 2018 i finalista dels Premis Max a millor espectacle infantil i familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda