Música

Un ‘Messies’ per a tots

Més de 500 veus interpretaran avui per segon any consecutiu El Messies, de Händel, a L’Auditori de Barcelona, en el marc d’un esdeveniment organitzat per l’Associació Messies Participatiu. “La il·lusió és un component molt alt en una producció com aquesta i tota la gent que hi participa ha fet l’esforç de passar unes proves i assistir a molts assajos i arribar fins on hem arribat”, va explicar ahir el director del concert, Josep Vila. El grup està format per 450 cantaires aficionats, amb El Cor de Cambra de Granollers, el Cor Jove dels Amics de la Unió i l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí.

El grup està format per 450 cantaires aficionats, dels quals 141 són sopranos, 141 contralts, 80 baixos i 80 tenors. El més gran és un tenor de 88 anys i la més jove, una contralt de 17. Abans d’arribar al concert d’avui, hauran assajat durant 50 hores, primer amb el director preparador, Alfred Cañamero, i posteriorment amb el director titular, Josep Vila. Entre els participants al concert n’hi ha també de totes les professions. La majoria formen part del món de l’ensenyament, amb un nombre important de professors i catedràtics d’universitat. Els segueixen els metges i infermeres.

L’Associació Messies Participatiu va néixer l’any passat per assegurar que “aquest tipus de concerts es conservessin a Barcelona, després de la retirada de l’entitat financera que els patrocinava fins al 2017”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona