Cinema

Clàssics amb mirada renovada

El ‘West Side story’ de Spielberg, ‘La crida del bosc’ amb Harrison Ford i ‘Mulan’ són algunes de les estrenes del 2020, que tindrà menys seqüeles del que és habitual

Daniel Craig deixarà de ser James Bond després de cinc pel·lícules fent del superagent
Sam Mendes donarà la seva visió de la Primera Guerra Mundial amb la pel·lícula ‘1917’

Les patacades comercials de seqüeles com X-Men: Fénix Oscura, X-Men i La Lego pel·lícula 2 i la caiguda anual d’un 4% de la taquilla del 2019 (es preveu d’uns 11.400 milions de dòlars) fan pensar que s’està esgotant el model de negoci de Hollywood, dominat per les continuacions, remakes i reboots (reinici de sagues amb nous actors i director). Tot i que n’hi ha d’importants, com Wonder Woman 2 i Fast & furious 9, fa la sensació que en aquest 2020 hi ha menys seqüeles, però les superproduccions són projectes de gestació lenta i és probable que no sigui res més que una falsa impressió o una petita baixada circumstancial que no marca una tendència.

El que sí es detecta aquest 2020, que també se situa en paràmetres allunyats de la creativitat i l’originalitat d’una forma expressiva que s’autoanomena art, és una tendència a la revisió dels clàssics. Ho fa ni més ni menys que Steven Spielberg, que dirigeix per primera vegada un musical amb el remake de West Side story.

El film clàssic del 1961 amb música de Leonard Bernstein, que encara es representa en la versió original teatral en escenaris de mig món, arribarà als cinemes el 18 de desembre amb guió del dramaturg Tony Kushner i protagonitzada pels joves actors Rachel Zegler i Ansel Elgort.

També tindrà remake en imatge real la pel·lícula animada de Walt Disney Mulan (1998), que arriba als cinemes el 27 de març protagonitzada per Liu Yifei i amb una estrella més veterana al repartiment, Gong Li. Walt Disney, productora de set de les deu pel·lícules més taquilleres del 2019 –un domini mai vist fins ara–, també apunta alt el 2020 amb l’adaptació d’un altre clàssic, en aquest cas de la literatura, La llamada de lo salvaje, de Jack London (La crida del bosc, en català), que tindrà com a protagonista, a més de l’entranyable gos Buck, l’incombustible Harrison Ford. S’estrena el 21 de febrer. Disney també explotarà el filó dels superherois de Marvel amb Viuda Negra (30 d’abril), que estrena pel·lícula com a protagonista; la nova franquícia Aves de presa (7 de febrer), Venom 2 (2 d’octubre) i The new mutants, el nou episodi dels X-Men (3 d’abril). Disney ha adquirit 20th Century Fox i s’ha quedat la franquícia dels personatges mutants.

Comença un altre any de superherois desencadenats, en què s’estrenarà l’esperada seqüela Wonder Woman 1984, de DC Comics i Warner Bros (5 de juny).

El 2020 serà també el del comiat d’un dels intèrprets més emblemàtics de James Bond: Daniel Craig estrena la cinquena i darrera pel·lícula com a agent 007, Sin tiempo para morir (25è títol de la franquícia, el 2 d’abril).

Finalment, un cineasta menys lligat als corrents cinematogràfics mainstream, Sam Mendes, donarà la seva visió de la Primera Guerra Mundial amb 1917 (10 de gener). Una bona opció per començar l’any: la pel·lícula de Mendes ha rebut 3 nominacions als Globus d’Or, incloses les de millor pel·lícula dramàtica i director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats