Altres

El rei dels jocs de Reis

Els videojocs són un dels productes més sol·licitats en època de Reis; la indústria que els crea ja té uns beneficis superiors al cinema, el DVD i la música junts

Aquest serà l’últim Nadal amb les consoles actuals: Sony i Microsoft ja han anunciat canvis
Es poden trobar jocs d’esports, per als més petits, de trets, d’aventures, d’estratègia...

Els videojocs s’han convertit en uns dels regals més sol·licitats en aquestes d de festes. Si abans era un producte exclusiu per als més petits, ara s’ha convertit en una forma d’oci per a totes les edats. Des de videojocs per gaudir en solitari fins a jocs per fer-ho en família o en línia.

Des de fa anys, la indústria de l’oci electrònic s’ha convertit en la més rendible, superant la del cinema, el DVD i la música juntes. La seva implantació en consoles i mòbils ha convertit els videojocs en un producte habitual a la majoria de les llars de tot el món. Això ha facilitat la diversificació de l’oferta i l’especialització per segments. D’aquesta manera, a causa de les opcions que hi ha al mercat, és relativament fàcil trobar un regal al gust dels gamers més exigents.

Els aficionats dels jocs esportius poden gaudir amb les noves entregues de dues conegudes sagues. És el cas d’NBA 2K20, líder dels jocs de bàsquet, amb una jugabilitat i qualitat de nivell alt.

Una cosa semblant passa amb el FIFA 20, el millor joc de futbol, que any rere any és dels més venuts.

Bales fins a la sopa

Si el que es busca són jocs d’acció o bèl·lics, el ventall de possibilitats és molt més ampli. La saga més coneguda és Call of Duty i enguany arriba amb el nom de Modern Warfare. La sèrie ja té diversos rècords de vendes. Gears of Wars arriba a la cinquena edició. Aquest addictiu videojoc només està disponible per a la consola Xbox One. Un altre títol a tenir en compte és Tom Clancy’s The Division 2, un joc d’acció que supera en qualitat el seu predecessor. Els creadors d’Alan Wake i Quantum Break presenten Control, una aventura d’acció en tercera persona i tocs sobrenaturals. Com en tots els títols de Remedy Entertainment, la qualitat està garantida. Una altra bona opció és Borderlands 3, una aventura divertida, plena d’acció, gràfics espectaculars i un enorme món per visitar.

Els fans de Star Wars estan d’enhorabona amb aquesta aventura d’acció per a un jugador: Star Wars Jedi: Fallen Order. Tot l’univers creat per George Lucas en un títol intens i de qualitat. I no podem oblidar-nos de l’últim gran èxit exclusiu de PlayStation 4: Death Stranding, creat per Hideo Kojima (Metal Gear Solid), ja s’ha guanyat l’etiqueta de clàssic instantani.

Si el que es busca, en comptes de destruir, és construir, Super Mario Maker 2. L’èxit de Wii U arriba en un remake en exclusiva per a Nintendo Switch. Es poden crear nivells i compartir-los amb els amics. És un videojoc il·limitat en què el jugador decideix les regles. Sense deixar la consola de Nintendo, un altre dels èxits d’aquest Nadal és Luigi’s Mansion 3. És, sens dubte, el millor joc de l’any per a aquesta consola. Diversió, fantasmes per tot arreu i l’esperit de Mario, tot i que el protagonista és l’espantadís Luigi.

Plataformes de joc

Aquest serà l’últim Nadal amb les consoles actuals. Tant Microsoft com Sony ja han anunciat els dispositius que substituiran Xbox One i PlayStation 4 i que veurem al llarg d’aquest any que ara comença. Tot i així, tindrem uns anys en què encara podrem gaudir amb les velles consoles. Si el que es busca és una consola o portàtil només per jugar, les opcions són variades i depenen de gustos i pressupost. D’una banda tenim la PlayStation 4, que disposa del catàleg de jocs més extens. Si es volen jocs d’acció, Xbox One és la consola perfecta, és la més potent i el seu comandament, especialment dissenyat per a aquest tipus de títols, és l’enveja de tothom. Tant l’una com l’altra estan disponibles en diversos formats i preus. I si es volen jocs familiars, divertits i originals, Nintendo Switch és la millor opció. Si, per contra, es volen jocs d’estratègia, gràfics al·lucinants i una potència incomparable, cal un PC o un portàtil pensat per jugar. En aquest cas, una bona opció és el Legion Y740 de Lenovo. El preu és més elevat que el d’una consola, però el rendiment i les prestacions són superiors. És un portàtil elegant, amb un disseny en alumini i magnesi. El Y740 està equipat amb maquinari d’alt rendiment d’Intel i Nvidia i capacitat per a fins a 32 GB de RAM.

Finalment, si el que ens cal és dur els jocs a tot arreu, la bona tria és la Nintendo Switch Lite. És una versió més lleugera de la popular Switch i compatible amb la majoria dels seus jocs. Perd la connectivitat amb el televisor, però guanya en portabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona