Música

Els Guardians diuen adeu

Quim Mandado i Joan Cardoner dissolen LGP, el grup que formaven amb el desaparegut Martín Rodríguez

LGP va oferir el seu primer concert el 6 de desembre del 2009 a la sala La Mirona de Salt

“Avui anunciem que, a contracor, Los Guardians del Pont (LGP) es dissol. Es cancel·la la gira prevista pel 10è aniversari de la banda que l’equip de Guardians i SBD Management estàvem preparant.” Així començava el comunicat difós fa pocs dies a través de les xarxes socials pel grup empordanès de rock dur, després de la mort del seu bateria, Martín Rodríguez, el 3 de gener passat, amb només 64 anys. Els altres dos components del trio, Quim Mandado (veu i baix) i Joan Cardoner (guitarra) –que ja havien estat companys de Rodríguez a Sangtraït i Rockson, respectivament–, ho han tingut molt clar: “Venint d’on veníem no era fàcil, i vam tenir l’honor de crear un projecte humil, sincer i amb molta il·lusió, sense pressions i fent el que volíem fer, fet a mida per nosaltres tres; i ara que ens ha deixat en Martín és impossible i impensable seguir sense ell; o tots tres o res”.

El grup va néixer el 2009 com Los Guardianes del Puente i va oferir el seu primer concert el 6 de desembre d’aquell any a la sala saltenca La Mirona, quan estava gravant el seu primer àlbum, Rockferatu (2010), un disc en castellà, després del qual van publicar dos treballs en català, Sancta Sanctorum (2013) i Camí d’Hiperbòria (2017). “Després de tres discos, un centenar de concerts, quatre videoclips oficials, prop de quatre-centes entrevistes i reportatges; després d’haver estat finalistes del premi al millor disc heavy dels premis MIN [de la música independent], d’haver venut discos per tot el món i de sumar un munt de records i amistats, només podem donar les gràcies a tots els herois del rock per la vostra entrega i el vostre escalf.” És l’emotiu i elegant comiat d’uns cavallers del heavy metal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga