Música

Beethoven a Banyoles

L’Auditori de l’Ateneu enceta temporada amb un concert de Miguel Colom i Víctor del Valle, en el marc de la residència artística i el 250è aniversari del músic

A partir del 15 de febrer tindrà lloc el curs d’audició musical titulat ‘Qui té por de Betthoven?’

Trencant la norma habitual, l’Ateneu Centre Municipal d’Estudis Musicals (CMEM) ha decidit dedicar la desena edició de la residència artística a un músic no viu, Ludwig van Beethoven, coincidint amb l’any en què es commemora arreu del món el 250è aniversari del seu naixement. És així com l’Auditori de l’Ateneu donarà el tret de sortida a la temporada amb un concert del violinista Miguel Colom i el pianista Víctor del Valle, que organitza Joventuts Musicals de Banyoles i que tindrà lloc dissabte (21 h, 10 euros).

L’obra del director d’orquestra i pianista de Bonn sonarà de la mà de sis dels artistes residents que han desfilat per l’Auditori de l’Ateneu al llarg de la seva història, el primer dels quals serà Miguel Colom (artista resident el 2012). Juntament amb Del Valle, interpretarà tres de les deu sonates per a violí de Beethoven. Colom és considerat un dels principals talents i intèrprets de primer nivell de la música clàssica a l’Estat. Malgrat ser originari de Madrid, té arrels catalanes i manté una relació especial amb el Pla de l’Estany, ja que va ser aquí on el 2010 va guanyar el prestigiós Concurs Permanent de Joves Intèrprets.

Pel que fa al pianista malagueny Víctor del Valle, la seva projecció com a valor emergent del panorama musical estatal és deguda a una carrera concertística que manté al costat del seu germà Luis, amb qui forma un duo de pianos que, entre altres, ha guanyat la prestigiosa ARD International Music Competition (Munic, 2005), i estan reconeguts com una de les agrupacions de cambra més excel·lents d’Europa.

La residència artística dedicada a Beethoven inclou un programa d’activitats ben farcit. En total, s’han programat sis concerts, tres activitats paral·leles i un curs formatiu a l’Ateneu-CMEM que començarà al febrer. Durant quatre dissabtes del mes de febrer al mes de maig, l’Ateneu oferirà un curs d’audició musical titulat Qui té por de Beethoven?, concebut per acostar l’obra del compositor al públic general.

Es tracta d’un curs formatiu adreçat al públic general les inscripcions del qual ja estan obertes i es poden fer al web ateneu.banyoles.cat/inscripcio . L’impartirà el professor Rafel Esteve els dissabtes 15 de febrer (Concert per a piano núm. 5), 28 de març (Les sonates per a piano), 25 d’abril (Els darrers quartets de corda) i 16 de maig (Simfonia núm. 5).

El preu és de 12 euros per sessió (6 euros els socis) i 40 euros per al cicle (20 els socis).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda