Altres

Pepe Sales viatja a l’Iran del 1979

La poeta iraniana Forugh Farrokhzadva morir en un accident el 1967, molt abans que, el 1979, tingués lloc la revolució liderada per l’aiatol·là Khomeini que va enderrocar el règim occidentalitzat del xa Mohammad Reza Pahlavi, però quaranta anys després és estimulant reflexionar sobre com hauria sobreviscut la irreductible Farrokhzad a les imposicions socials i religioses de la república islàmica, especialment intolerant amb les dones.

Per tant, té tot el sentit que el 13è Festival d’art independent Pepe Sales , organitzat per La Penyora, s’inaugurés, ahir al vespre, al centre cultural La Mercè de Girona amb una gran festa representació que, amb la intervenció de la companyia de dansa aèria Estampades i els dimonis de Santa Eugènia, va simbolitzar aquell dràstic canvi de règim i model social.

La inauguració del Pepe Sales va ser també la de la seva exposició central, una mostra titulada La poma, en què mig centenar d’artistes han aportat les seves creacions inspirades en el poema El jardí, de Farrokhzad. L’acte va ser presentat pel jurista Hernán Hormazábal.

El Pepe Sales continuarà avui al Cinema Truffaut amb la projecció gratuïta de la pel·lícula Persèpolis, basada en el cèlebre còmic de la iraniana Marjane Satrapi, i d’un documental sobre Farrokhzad, realitzat per Toni Cors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona