Altres

Dinou guardons

Els Ciutat de Barcelona premien la creació, la investigació i la producció

L’Ajuntament convoca anualment els premis Ciutat de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció fetes a Barcelona. El dimarts 11 de febrer, l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia Joan Subirats presidiran la cerimònia de lliurament dels premis al Saló de Cent.

Premi Agustí Duran i Sanpere d’història de Barcelona: Ximena Illanes Zubieta pel llibre En manos de otros. Infancia y abandono en la Barcelona del siglo XV . Arquitectura i urbanisme: Anna Noguera i Javier Fernández pel Centre Esportiu Municipal del Turó de la Peira. Arts visuals: Com una mica d’aigua al palmell de la mà, projecte de Mireia Sallarès. Assaig, ciències socials i humanitats: Marta Marín-Dòmine pel llibre Fugir era el més bell que teníem. Audiovisuals: Dones Visuals per les seves iniciatives en el suport i la visualització del treball de les cineastes. Ciències de la vida: treball d’investigació Patient-specific IPSC-derived astrocytes contribute to non-cell autonomous neurodegeneration in Parkinson’s disease, liderat per Antonella Consiglio i Ángel Raya. Ciències ambientals i de la Terra: investigació científica Upper-plate rigidity determines depth-varying rupture behaviour of megathrust earthquakes, de Valentí Sallarès i César R. Ranero. Ciències experimentals i tecnologia: doctor Juan Carlos Morales, pel descobriment d’un planeta gegant i gasós al voltant d’una estrella de massa petita (GJ 3512). Circ: companyia Baró d’Evel per l’espectacle Falaise. Cultura popular i tradicional: associació Carabutsí per preservar, valorar i dinamitzar la memòria gitana. Dansa: Set of Sets, dels coreògrafs Guy Nader i Maria Campos. Disseny: Sara González de Ubieta pel seu treball innovador sobre disseny de calçat. Educació: exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona i Memorial Democràtic. Literatura castellana: Mateo García Elizondo per Una cita con la Lady. Literatura catalana: Serem Atlàntida, de Joan Benesiu. Mitjans de comunicació: cobertura de Betevé de les mobilitzacions a Barcelona arran de la sentència del judici del procés. Música: Chicuelo i Marco Mezquida pel disc No hay dos sin tres. Teatre: Silvia Delagneau i Max Glaenzel per l’escenografia i el vestuari de l’espectacle Europa Bull. Traducció en llengua catalana: Arnau Barios per la traducció d’Eugeni Oneguin, de Puixkin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona