Altres

“Ho tornarem a fer”

Fel Faixedas i Raül Cuadras ja ho han tornat a fer: aquest dissabte passat a l’hotel Palau de Bellavista de Girona van donar el tret de sortida a una nova edició del Festimams, amb fórmula renovada i trencant motlles. El primer convidat no era un artista en sentit literal però sí tot un showman, Joan Laporta, en un duet de preguntes i respostes amb Albert Om. Hauria pogut ser només una tertúlia esportiva, o només política, o només un recull d’anècdotes trapelles sobre el backstage del Barça, però van ser les tres coses alhora, perquè Laporta no es talla i explica amb el mateix to descarat les interioritats a la llotja del Bernabéu en la seva època de president del Barça, l’ambient nocturn al club Luz de Gas les nits de celebració futbolera i el seu rebuig de les batalletes polítiques en el camí cap a la independència i el seu suport al president Puigdemont. I com que tot el que passava a Luz de Gas difícilment es pot reproduir en un diari, ens quedarem amb la idea que ell també vol tornar-ho a fer. És el que va deixar clar a la pregunta de si es vol tornar a presentar per presidir el Barça; i millor si pot ser amb Pep Guardiola, així de clar. Va fer seu l’esperit de la frase “ho tornarem a fer” per recuperar l’orgull culer. És el que volia sentir el públic que va rebre i acomiadar el convidat amb crits de “president, president”; també és cert, com va dir l’Albert Om, que dissabte passat el menjador de l’hotel Palau de Bellavista per moments s’assemblava molt al gol sud del Camp Nou.

L’altre al·licient del Festimans és la gastronomia, ara amb la incorporació dels vins de la DO Empordà i dels productes amb segell Girona Excel.lent. “Hem portat el millor del millor”, va resumir el periodista gastronòmic i ideòleg de Girona Excel·lent, Salvador Garcia Arbós. Només a tall d’exemple, entre altres delicadeses: anxoves de l’escala (M. Sureda); taula de formatges amb Mari del Mas Marcè, Cofat de la Xiquella; fusta d’embotits amb peltruc blanc de ca l’Homs, cap de llom d’alemany; caneló de rostit i amb salsa de foie celler de Collverd i poma de Girona, i recuit de fonteta i xuixó de can Castelló... Per tornar-ho a fer: pròxima trobada del Festimams, el 8 de febrer, amb Joan Dausà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona