Art

Dalí, immersiu i de moda

El Castell de Púbol dedicarà l’exposició temporal a la relació de l’artista amb Dior, Chanel o Schiapparelli

La Fundació Gala–Salvador Dalí ha programat tres noves exposicions per a aquest any 2020. Es tracta d’unes mostres que exploren diferents vessants de l’artista, des de la seva relació amb la moda fins als sentiments religiosos del pintor a través de l’obra El Crist, que es presentarà a la Sala de les Loggies del teatre museu a partir de l’1 de novembre, procedent de la galeria Kelvingrove de Glasgow. Com a principal novetat es farà per primer cop una exposició en format digital immersiu, Dalí. L’énigme sans fin, que s’inaugurarà el 6 de març a l’espai Carrières de Lumières, als Baus de Provença (França), concebuda com un viatge audiovisual a través de gran part de l’obra de Dalí.

La directora de la fundació, Montse Aguer, destaca la importància de buscar noves maneres d’explicar el món de l’artista, i subratlla que “encara queden arxius per conèixer” sobre ell. Un dels que donaran fruit aquest any serà el que documenta la seva relació amb l’alta costura i que obre una nova línia expositiva al Castell de Púbol, a partir del 14 de març. Gala / Dalí / Dior. D’art i moda aprofundirà en la fascinació que el pintor sentia pel món de la moda com un vehicle més per expressar la seva concepció de l’art. En el muntatge, s’hi podrà veure com Gala va inspirar els vestits i complements que dissenyava, però també la seva col·laboració amb els grans mestres de la costura de l’època, des de Coco Chanel i Elsa Schiaparelli, fins a Paco Rabanne, Adrian o Christian Dior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona