Música

Blaumut, mirant endins

El grup fa un “retrat de la condició humana” a ‘0001’, el seu quart disc

“He escoltat molta música francesa, com ara Françoiz Breut o Clió”, diu Xavi de la Iglesia

Van aturar-se, agafar aire i mirar d’entendre en quin punt estaven per tal de començar de nou amb “energies renovades”. I ara que ja ho han fet, Blaumut , un dels grups de pop més populars a Catalunya d’ençà la publicació, l’any 2012, d’El turista, amb cançons com Pa amb oli i sal, publiquen el seu quart treball d’estudi: 0001 (Música Global). El disc, gravat a casa d’uns amics a Arenys de Mar a les ordres de Joel Condal, que agafa de Marc Parrot el relleu de productor, s’imposa el no pas menor propòsit de “fer un retrat de la condició humana des d’un punt de vista racional, físic i emocional”. “Vaig adonar-me que, aquesta vegada, els temes em sortien molt de dins”, assegura el compositor del grup, Xavi de la Iglesia, que esquiva qualsevol intent de semblar “massa profund” però que confessa haver viscut la gestació del disc com un “procés terapèutic”. “Convindria que tots plegats ens miréssim una mica endins, i que la nostra part emocional arrossegués els nostres sentiments”, proposa.

El disc manté cordes i sons electrònics, dos dels principals trets d’identitat de Blaumut, i mostra les “ganes de jugar” que ha manifestat el grup durant la gravació, amb so binaural i diferents tipus de microfonies. “He escoltat molta música francesa, últimament, coses senzilles i fetes amb bon gust d’Albin de la Simone, Clió o Françoiz Breut”, revela De la Iglesia. “Potser això ens ha empès a no buscar els murs de so d’altres discos i fer coses més petites i ben posades.”

Blaumut , ja des dels començaments, és un grup format per músics d’àmbits diferents, inclòs el de la clàssica. Quatre discos després, no dubten a afirmar que han après a conviure “amb totes les seves diferències”. “Ningú ha hagut de sacrificar mai la seva essència per emmotllar-se a res”, assegura el violinista Vassil Lambrinov. “Vam entendre de seguida que el sentit de Blaumut era mostrant-nos tots tal com som”, rebla el baixista Manuel Krapovickas. En mans, actualment, de les discogràfiques Música Global i Universal Music, i amb Clipper’s Music com a empresa de management, la banda no defuig reptes com ara guanyar-se mercats com el de l’Amèrica Llatina, on va començar-se a sentir el seu nom gràcies a la sèrie Merlí. Mentrestant, però, Blaumut començarà a fer gires per presentar 0001 el 30 d’abril al Festival Strenes de Girona, amb dates ja confirmades per aquesta primavera a Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Mataró i la Pobla de Mafumet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona