Música

La Fundació Ernest Morató fa 25 anys

L’entitat celebrarà demà un quart de segle d’estudi i divulgació de l’havanera amb un acte a Palafrugell

Demà al Museu del Suro també es lliuraran els premis 2x4 a Rom Pujol i Núri Berengueras

La Fundació Ernest Morató celebrarà demà divendres el seu 25è aniversari amb un acte a l’auditori del Museu del Suro de Palafrugell (19 h) en el qual també es lliuraran els premis 2x4 a Núria Berengueras, la primera dona que va liderar un grup d’havaneres –Núria Berengueras i Quatre Veus, que després es va passar a dir Ultramar–, i al grup empresarial Bardinet-Rom Pujol, per la seva tasca continuada de patrocini del món de l’havanera.

També s’hi farà un homenatge als expresidents de la fundació, Josep Bastons, Enric Vigas i Antoni Mas, tots tres estretament vinculats al món de l’havanera com a compositors, intèrprets o ambdues coses alhora. L’acte serà clausurat per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. “L’acte s’acabarà, com no podria ser d’altra manera, ‘cantant-ne quatre’ i amb cremat –de rom Pujol, naturalment– per a tothom”, expliquen els organitzadors. Concretament, hi actuaran els quatre grups fundadors de l’entitat: Bergantí, Mariners de Riera, Peix Fregit i Port Bo.

L’acte de demà al Museu del Suro serà, de fet, el tret de sortida de tot un any d’activitats durant el qual la Fundació Ernest Morató vol valorar la feina feta al llarg d’aquest quart de segle per estudiar, difondre i reivindicar l’havanera com a “gènere musical, actiu cultural –cultura viva– i patrimoni històric”, no mirant només enrere, sinó també “cap al futur, amb nous reptes i noves fites”. La fundació, actualment presidida pel periodista Enric Frigola, recorda amb el seu nom la figura d’Ernest Morató i Vigorós (1895-1990), que va ser pioner en la recuperació del llegat de l’havanera com a coautor del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres, membre fundador de Port Bo i impulsor de la Cantada d’Havaneres de Calella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE